Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στις εκδηλώσεις για την 106 Επέτειο Απελευθέρωσης της Κατερίνης



Με λαμπρότητα και υπερηφάνεια τιμήθηκε σήμερα η 106η Επέτειος Απελευθέρωσης της πόλης της Κατερίνης από τον τουρκικό ζυγό. Στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Αντιπεριφέρεια Πιερίας παρέστη ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Ο κ. Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου και τους Περιφερειακούς Συμβούλους Στέφανο Μπιτόπουλο, Αριστείδη Αγγέλου και Δημήτρη Τσιμήτρη, παρέστη στην καθιερωμένη δοξολογία, στον καθεδρικό ιερό ναό της Θείας Αναλήψεως, που τελέστηκε χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα κ. Γεώργιου.
Ακολούθως κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο της Πλατείας Ελευθερίας και στη συνέχεια παρακολούθησε την καθιερωμένη παρέλαση στο κέντρο της Κατερίνης.




«Τιμούμε σήμερα τους προγόνους μας, που αγωνίστηκαν για να απελευθερώσουν την πόλη της Κατερίνης με αυτοθυσία, με αυταπάρνηση και ηρωισμό. Δεν τους χαρίστηκε τίποτα και μας δίδαξαν με το παράδειγμά τους ότι μόνο με αγώνα μπορούμε να διαφυλάξουμε όσα σήμερα θεωρούμε αυτονόητα: την ελευθερία, την εθνική ανεξαρτησία, την ακεραιότητα της πατρίδας, την εθνική ομοψυχία και το φρόνημα. Η πίστη τους και η θυσία τους για την Ελλάδα εκπέμπουν το καλύτερο μήνυμα εντός και εκτός συνόρων, απέναντι τις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε ως χώρα και ως έθνος», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας, μετά το πέρας των εκδηλώσεων.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου