Παντού Ελλάδα!!! Δείτε το τεράστιο άγαλμα της θεάς Αθηνάς που δεσπόζει στο καπιτώλιο της Κούβας


Παντού Ελλάδα!!! Δείτε το τεράστιο άγαλμα της θεάς Αθηνάς που δεσπόζει στο καπιτώλιο της Κούβας

Το τεράστιο άγαλμα της θεάς Αθηνάς στο καπιτώλιο της Κούβας. Ο γλύπτης είχε πρότυπο την ελληνίδα θεά και πόζαρε μια μιγάδα καλλονή

Είναι ένα γιγάντιο άγαλμα το οποίο θυμίζει το χρυσελεφάντινο άγαλμα της θεάς Αθηνάς. Θα μπορούσε να βρίσκεται στην Ελλάδα, ωστόσο δεσπόζει στο εσωτερικό του Καπιτωλίου της Αβάνας. Πρόκειται για το τρίτο μεγαλύτερο άγαλμα στον πλανήτη το οποία χωροθετείται μέσα σε ένα κτίριο. Μεγαλύτερο είναι ο Βούδας στην Ιαπωνία και ο Λίνκολν στην Ουάσινγκτον.


Το Καπιτώλιο στην Αβάνα φτιάχτηκε το 1929 και μοιάζει με το αμερικανικό Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον. Μέχρι και τη δεκαετία του ’50 ήταν το μεγαλύτερο κτίριο στην Αβάνα ύψους 92 μέτρων. O τρούλος του είναι εμπνευσμένος από το Πάνθεον του Παρισιού, ενώ κατασκευάστηκε στην Αμερική.



Το Καπιτώλιο στην Αβάνα

Πρόκειται για ένα αδιαμφισβήτητα εντυπωσιακό κτίριο το οποίο περιβάλλεται από κήπους και αποτελεί εμβληματικό κτίριο της Κούβας. Οι επισκέπτες, αφότου ανέβουν τα 55 σκαλιά στην είσοδο, μπαίνουν σε μια τεράστια αίθουσα στην οποία βρίσκεται το γιγαντιαίο άγαλμα της Δημοκρατίας. Είναι ένα άγαλμα το οποίο δημιουργήθηκε από τον Ιταλό γλύπτη Άντζελο Ζανέλι, που φιλοτέχνησε επιπλέον τα δυο αγάλματα στην είσοδο του κτιρίου, την Εργασία και την Αρετή.

Το άγαλμα της δημοκρατίας βρίσκεται ακριβώς κάτω από τον τρούλο. Δημιουργήθηκε στη Ρώμη και στήθηκε μέσα στο κτίριο. Κατασκευάστηκε από μπρούτζο και φύλλα χρυσού και ζυγίζει 49 τόνους. Έχει ύψος 15 μέτρα και είναι στημένο σε μια βάση 2,5 μέτρων. Το άγαλμα είναι εμπνευσμένο από τη θεά Αθηνά και μοιάζει με το χρυσελεφάντινο άγαλμα της Θεάς Αθηνάς, το οποίο κοσμούσε τα αρχαία χρόνια τον Παρθενώνα, είχε 13 μέτρα ύψος και ήταν στολισμένο με ένα τόνο χρυσού.
Το Άγαλμα της Αθηνάς βρίσκεται ακριβώς κάτω από τον τρούλο

Φυσικά, στόχος του γλύπτη ήταν η μορφή του αγάλματος να μοιάζει με τις γυναίκες της Κούβας, γι’ αυτό επέλεξε ως μοντέλο μια ντόπια, τη Lily Valty και ξεκίνησε να δημιουργεί το άγαλμα. Όμως, το πρόσωπο της μαύρης κοπέλας δεν τον ενέπνεε. Τότε συναντήθηκε με την Έλενα ντε Καρντένας, που ήταν Κρεολή, που είχε γεννηθεί στη Λατινική Αμερική, δηλαδή είχε πιο λευκό δέρμα, αλλά διατηρούσε τα χαρακτηριστικά λατίνας.
Ο Ζανέλλι γύρισε στην Ιταλία μαζί με τα μοντέλα και τα σχέδια του αγάλματος, το οποίο ολοκλήρωσε έπειτα από 2 χρόνια. Από τότε κοσμεί το εσωτερικό του Καπιτώλιου και αποτελεί ένα από τα πιο εκπληκτικά αξιοθέατα της Κούβας.


diaforetiko.gr,  thesecretrealtruth.blogspot.com

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου