Από το θυγατρικό μας περιοδικό "HELLAS - S C I E N C E & T E C H N O L O G Y"

Το DNA του Σκοτ Κέλι άλλαξε μετά από ένα χρόνο στο διάστημα – Πλέον είναι 7% διαφορετικός από τον δίδυμο αδελφό του !


Ακριβό τίμημα για την παραμονή του επί 520 ημέρες στο διάστημα πλήρωσε ο Αμερικανός αστροναύτης Σκοτ Κέλι, αφού άλλαξε για πάντα το DNA του κατά 7%.
Επιστήμονες της NASA ανακάλυψαν ότι ο διάσημος αστροναύτης υπέστη απρόσμενες γενετικές αλλαγές με αποτέλεσμα να μην είναι πλέον γενετικά ταυτόσημος με τον δίδυμο αδελφό του Μάρκ Κέλι.

ΤΕΤΑΡΤΗ, 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Απεβίωσε ο αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ! - O Mr «Big Bang» που άλλαξε την αντίληψή μας για την πραγματικότητα


Ο επιστημονικός κόσμος είναι πλέον πιο… φτωχός, καθώς «έχασε» ένα από τα πιο «λαμπρά» του μυαλά. Ο τεράστιος αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 76 ετών. Την είδηση για το θάνατο του Χόκινγκ ανακοίνωσε η εταιρείας με δήλωσή της προσθέτοντας ότι ο Χόκινγκ άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στο Κέμπριτζ. 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 9 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Θερινή ώρα: Οι επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην υγεία



Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλείται να αξιολογήσει το σύστημα της θερινής ώρας, που κάθε χρόνο τίθεται σε ισχύ την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου, μετά το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπέρ της κατάργησής της, με βασικό επιχείρημα ότι πλήττει την υγεία των πολιτών.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ ζήτησε την άποψη της Έλενας Τσιόλκα, ψυχιάτρου, μέλους της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας του Ύπνου, καθώς η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή έπειτα από εξέταση επιστημόνων κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η αλλαγή της ώρας προκαλεί διαταραχές στον ύπνο.

ΠΕΜΠΤΗ, 8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

181 τόνοι διαστημικών σκουπιδιών βρίσκονται πεταμένοι στη σελήνη


Τα περισσότερα «σκουπίδια» δημιούργησαν οι διαδοχικές αμερικανικές αποστολές «Απόλλων» μεταξύ 1969-1972. - Πέραν αυτών, έχουν βάλει το «χεράκι» τους και οι άλλες μη επανδρωμένες αποστολές
Ένα χρυσό κλαδί ελιάς, σημαίες, πέντε ρόβερ, απομεινάρια δορυφόρων και ουκ ολίγα συντρίμμια άλλων διαστημοσυσκευών, ακόμη και ένα σφυρί κι ένα φτερό γερακιού (που είχαν χρησιμοποιηθεί σε ένα πείραμα του 1971 για να επιβεβαιωθεί ότι τα αντικείμενα πέφτουν με την ίδια ταχύτητα ανεξάρτητα από τη μάζα τους) είναι ανάμεσα στα διάφορα απορρίμματα που βρίσκονται διασκορπισμένα στην επιφάνεια του φεγγαριού.

Αναπτερώνονται οι ελπίδες όσων επιθυμούν να απαλλαγούν μια και καλή από τα γυαλιά οράσεως


Αναπτερώνονται οι ελπίδες όσων επιθυμούν να απαλλαγούν μια και καλή από τα γυαλιά οράσεως καθώς Ισραηλινοί ερευνητές ανέπτυξαν ένα κολλύριο για την αντιμετώπιση οφθαλμολογικών διαθλαστικών ανωμαλιών.

Η Σελήνη θα αποκτήσει δίκτυο κινητής τηλεφωνίας 4G το 2019


Η Σελήνη θα αποκτήσει το 2019 το πρώτο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, που θα είναι τέταρτης γενιάς (4G). Για τον σκοπό αυτό εργάζονται ήδη η Vodafone και η Nokia, αλλά και η Audi, όπως ανακοίνωσαν στο πλαίσιο της έκθεσης τεχνολογίας στη Βαρκελώνη.

Το δίκτυο θα υποστηρίξει την προγραμματιζόμενη αποστολή δύο ρόβερ από την ιδιωτική γερμανική διαστημική εταιρεία PT Scientists με έδρα το Βερολίνο. Τα ρόβερ θα κατασκευασθούν από τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Audi και θα προσεληνωθούν στην περιοχή της αποστολής «Απόλλων 17» της NASA, της τελευταίας επανδρωμένης αποστολής στο φεγγάρι.

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου