ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΑΛΕΞΗΣ. ΤΣΙΠΡΑΣ: "Οι παλιοί πολιτικοί μάς έσπρωξαν στο χαντάκι" Κι εσύ μας ... πήδηξες στο γκρεμό



Πιστεύω ότι το επόμενο διάστημα το πιστόλι θα βγει από τον κρόταφο και θα μπει στο θηκάρι, πρέπει, όμως, να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις χρόνιες παθογένειες του πολιτικού συστήματος, τα σημαντικά προβλήματα της χώρας και τα μεγάλα συμφέροντα, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από τα Χανιά. Οι παλιοί πολιτικοί μάς έσπρωξαν στο χαντάκι, μας γέμισαν χρέη και εμείς πρέπει να βγούμε από το χαντάκι, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:...
«Το να ξεπεράσουμε την κρίση δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη».
Μιλώντας σε δημάρχους των Χανίων, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του, ο ίδιος έστειλε μήνυμα στήριξης της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, επεσήμανε ότι κεντρική εξουσία και τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να πάνε χέρι - χέρι για να λυθούν τα προβλήματα του τόπου. 
Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε την ανάγκη της οικοδόμησης μιας νέας σχέσης εμπιστοσύνης ανάμεσα στην κεντρική εξουσία και την τοπική αυτοδιοίκηση, πέρα από κομματικές λογικές.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020 και στο πακέτο Γιούνκερ των 35 εκατομμυριών, σημειώνοντας ότι βασικό μέρος του προγράμματος πρέπει να κατευθυνθεί σε μικρά και μεσαία έργα της τοπικής αυτοδιοικησης. 
Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι οι δήμοι θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να υλοποιήσουν τον σχεδιασμό τους και στο τέλος της περιόδου η πολιτεία να έρχεται να ελέγχει τη νομιμότητα των πράξεών τους.
Την σκυτάλη του προγράμματος του κ. Τσίπρα στην περιοχή πήρε κλειστή σύσκεψη με τους δημάρχους και τοπικούς φορείς, με τη συμμετοχή του Γ. Σταθάκη, του Π. Κουρουμπλή, και του Ευ. Αποστόλου.

Περιοδείες για αύξηση της συσπείρωσηςΞεκινώντας τις προεκλογικές του περιοδείες από τα Χανιά και το Ρέθυμνο, ο Αλέξης Τσίπρας εφαρμόζει στην πράξη αυτό που ζήτησε από τα στελέχη του στη διάρκεια της πανελλαδικής συνδιάσκεψης το περασμένο Σαββατοκύριακο, δηλαδή αυτές τις τρεις εβδομάδες «να οργώσουν την Ελλάδα». 

Ωστόσο, η επιλογή του πρώτου σταθμού είχε και σαφή πολιτική στόχευση, καθώς στην περιφέρεια Κρήτης o ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη χάσει δυο βουλευτές (Κριτσωτάκης, Δερμιτζάκης) και πολλά στελέχη. 

Δεν είναι καθόλου τυχαίο, που ο προγραμματισμός του προέδρου θα τον φέρει στη συνέχεια από την Κρήτη στη Βοιωτία, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει τις περιοδείες του με επίσκεψη στη Λιβαδειά. Εκεί το κόμμα δεν έχει κανένα βουλευτή πλέον αφού οι κ.κ. Σταθάς και Σκούμας προσχώρησαν στην Λαϊκή Ενότητα του κ. Π. Λαφαζάνη.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: cretalive.gr


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου