ΣΥΡΙΖΑ: Διαρκές συνέδριο το Σαββατοκύριακο;


Την σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος την Πέμπτη προκειμένου να αποφασίσει τις συλλογικές διαδικασίες της επόμενης περιόδου αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συνεδρίασή της.


Στη συνεδρίαση της ΠΓ η πλειονότητα των μελών της επέμεινε στην πρόταση για συντεταγμένες διαδικασίες και Έκτακτο Συνέδριο τον Σεπτέμβρη, ενώ κατόπιν αιτήματος για άμεση απόφαση, κατατέθηκαν προτάσεις για δημοψήφισμα ή Διαρκές Συνέδριο τις επόμενες μέρες.


Η πλευρά Τσίπρα ζήτησε την άμεση σύγκληση διαρκούς συνεδρίου - κάτι που ήταν πρόταση του Αριστερού Ρεύματος ως τώρα.


Ο Αλέξης Τσίπρας έριξε το θέμα του διαρκούς συνεδρίου αυτό το σαββατοκύριακο στο τραπέζι, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το εσωκομματικό τοπίο, με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να επιδιώκει να αποσπάσει ένα «Ναι» ή «Οχι» στη συμφωνία.


Την ίδια ώρα, η Αριστερή Πλατφόρμα- που ζητούσε διαρκές συνέδριο- μετά από τον ελιγμό Τσίπρα υποστηρίζει ότι το διαρκές συνέδριο μπορεί μόνο να επαναβεβαιώσει τις αποφάσεις του κανονικού συνεδρίου και όχι να τις αλλάξει.


Η διαφορά μεταξύ εκτάκτου και διαρκούς Συνεδρίου συνίσταται στο ότι για το έκτακτο Συνέδριο εκλέγονται νέοι αντιπρόσωποι από τις Οργανώσεις Μελών του κόμματος, ενώ στο διαρκές μετέχουν οι σύνεδροι που είχαν εκλεγεί για το τακτικό Συνέδριο.


Σημειώνεται ότι ένα μέλος του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να έχει συμπληρώσει δύο μήνες συμμετοχής σε Οργάνωση Μελών, προκειμένου να έχει το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι σε Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.


Η πλειοψηφία της Π.Γ., κατέθεσε εναλλακτικά και την πρόταση για διεξαγωγή εσωκομματικού δημοψηφίσματος, πιθανόν το Σαββατοκύριακο.


Η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί την Πέμπτη να λάβει αποφάσεις για την σύγκληση Συνεδρίου είτε έκτακτου, είτε διαρκούς, ενώ αν προκριθεί η λύση του δημοψηφίσματος θα καθορίσει τα ερωτήματά του.


Σημειώνεται, τέλος, ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τόνισαν πως ενδεχομένως να υπάρξουν και άλλες προτάσεις τις οποίες θα συζητήσει η Κ.Ε. στην συνεδρίαση της Πέμπτης.


Γεροβασίλη: πράγματι ο Βαρουφάκης έλαβε εντολή για plan B


Ο κ. Βαρουφάκης πράγματι έλαβε εντολή από τον Πρωθυπουργό για την κατάρτιση εναλλακτικού σχεδίου, αποκάλυψε η εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ.


Ο πρώην υπουργός Οικονομικών έλαβε επίσημη εντολή για τη δημιουργία ενός εναλλακτικού σχεδίου, υποστήριξε χαρακτηριστικά η κ. Γεροβασίλη.


«Το λεγόμενο Plan B αποτελούσε έναν αμυντικό μηχανισμό της κυβέρνησης έναντι των δανειστών» συμπλήρωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.


Πάντως, διευκρίνισε ότι τα όσα μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης, τα οποία προσομοιάζουν σε αστυνομικό μυθιστόρημα, απέχουν παρασάγγας από την πραγματικότητα.

Σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων, η κ. Γεροβασίλη επισήμανε ότι η κυβέρνηση στοχεύει να «κλείσει» τη συμφωνία έως τις 18 Αυγούστου, χωρίς την ψήφιση νέων προαπαιτούμενων μέτρων.


Βέβαια, έσπευσε να σημειώσει ότι η ίδια διατηρεί ορισμένες επιφυλάξεις λόγω των αντιθέσεων που εκφράζονται στους κόλπους των δανειστών.
Για την ώρα ωστόσο, διαβεβαίωσε, όλα βαίνουν ομαλά.

Κέρδος online   29/7/2015 2:38


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου