ΛΙΒΥΗ : Σε θάνατο καταδικάστηκε ο γιος του Καντάφι


ΤΡΙΠΟΛΗ.--
Σε θάνατο καταδικάστηκε ο γιος του πρώην δικτάτορα της Λιβύης Καντάφι,Σαΐφ αλ-Ισλάμ, ο οποίος, σύμφωνα με τις αρχές του δικαστηρίου, αποτελούσε μέρος των σχεδίων του πατέρα του «να καταστείλει με όλα τα μέσα τις κινητοποιήσεις των πολιτών ενάντια στο καθεστώς Καντάφι».
Η δίκη έγινε σε δικαστήριο της Τρίπολης, στην περιοχή δηλαδή που ελέγχει ένας συνασπισμός ισλαμιστών που εμφανίζεται ως «κυβέρνηση», αν και η διεθνής κοινότητα αναγνωρίζει ως κυβέρνηση το σχήμα που εδρεύει στο ανατολικό Τομπρούκ.
Ο γιος Καντάφι δικάστηκε ερήμην καθώς συνεχίζει να κρατείται (από το 2011) από μια οργάνωση που δεν αναγνωρίζει την κυβέρνηση της Τρίπολης και εδρεύει στην περιφέρεια του Ζιντάν. 
Γι' αυτό και το «Ασοσιέιτεντ Πρες» σχολίαζε ότι είναι αμφίβολο αν τελικά η ποινή θα εκτελεστεί. Σε θάνατο καταδικάστηκαν επίσης ο πρώην αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών του Καντάφι, Αμπντάλα αλ-Σενούσι, και ο πρώην πρωθυπουργός του Καντάφι, Μπαγντάντι αλ-Μαχμούντι.

Από τη μεριά του, το Συμβούλιο της Ευρώπης αντέδρασε σημειώνοντας ότι η υπόθεση θα έπρεπε να ανατεθεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης, που έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Σαΐφ αλ-Ισλάμ για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Ενώ και το τμήμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ δήλωσε «βαθιά ενοχλημένο» από τις ποινές που επιβλήθηκαν, κάνοντας λόγο για παρατυπίες στη διάρκεια της δίκης και παρακώλυση της εργασίας των δικηγόρων υπεράσπισης.
  • Σε μια παράλληλη εξέλιξη, χτες τα ξημερώματα, η Βεγγάζη βυθίστηκε στο σκοτάδι καθώς οι συγκρούσεις που συνεχίζονται έθεσαν εκτός λειτουργίας τρεις από τους πέντε σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος. Εδώ και 15 μήνες, η ηλεκτροδότηση της πόλης - που αποτελεί σημαντικό λιμάνι - διαρκεί μόνο 16 ώρες τη μέρα. Αργότερα, στην ίδια πόλη σκοτώθηκαν 3 Λίβυοι στρατιώτες και τραυματίστηκαν άλλοι 11, μετά από επίθεση αυτοκτονίας, σύμφωνα με το «Ρόιτερς».

  • http://news.in.gr/


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου