Πόσα και σε ποιους χρωστάει η Ελλάδα;

Πόσα και σε ποιους χρωστάει η Ελλάδα;
Στη Ρίγα της Λετονίας μεταφέρεται ο πυρετός των διαβουλεύσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές της, παρά το γεγονός ότι υπάρχει ελάχιστη αισιοδοξία για το αποτέλεσμα που θα παραχθεί και σε αυτό το Eurogroup.

Το σίγουρο είναι ένα: η Ελλάδα χρωστάει χρήματα – πολλά χρήματα. Πόσα, σε ποιους και μέχρι πότε θα έχει μετρητά, εξηγεί ο Guardian με τη βοήθεια σχετικών γραφημάτων.

Οι επόμενοι μήνες είναι άκρως καθοριστικοί για την Ελλάδα. Μπορεί μέχρι τώρα να εξασφάλιθσε τα χρήματα για τις πληρωμές των δόσεων προς το ΔΝΤ, ωστόσο οι δόσεις που ακολουθούν προς το Ταμείο, την ΕΚΤ και τα T-bills, είναι πολύ μεγαλύτερες των προηγούμενων μηνών.

Το διάγραμμα που ακολουθεί δείχνει πως πηγαίνουν οι αποπληρωμές ανά μήνα και δείχνουν έκτυπα πως ο Ιούνιος, ο Ιούλιος και ο Αύγουστος προμηνύονται «καυτοί» - και όχι λόγω καιρικών συνθηκών.






Ο δεύτερος πίνακας δείχνει πως αν η Ελλάδα καταφέρει να ξεπεράσει τον κάβο του καλοκαιριού, θα έχει μπροστά της κάποιους πιο διαχειρίσιμους -από οικονομικής άποψης- μήνες.

Είναι χαρακτηριστικό πως το Νοέμβριο δεν έχει να πληρώσει καμία δόση, ενώ ο Σεπτέμβριος, ο Οκτώβριος και ο Δεκέμβριος δεν είναι τόσο δεσμευτικοί.



Παράλληλα, έχει μπροστά την εσωτερική υποχρέωση να καλύψει τους μισθούς και τις συντάξεις του Απριλίου που μόνο για το τέλος του Απριλίου φτάνουν στα 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η κυβέρνηση αναζητεί χρήματα από εσωτερικό δανεισμό, ενώ αξιωματούχοι του ελληνικού ΥΠΟΙΚ τόνισαν στο Reuters ότι θα χρειαστεί να «σκουπίσουν» όλα τα ταμειακά διαθέσιμα του δημοσίου για να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις (κοντά στα δύο δισεκατομμύρια ευρώ).





Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου