Δυσφορία στην κυβέρνηση για τη στάση Σόιμπλε-Αισιοδοξία για "ενδιάμεση λύση"

Δυσφορία στην κυβέρνηση για τη στάση Σόιμπλε-Αισιοδοξία για
Eντονη δυσφορία επικρατεί στην κυβέρνηση μετά τις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών και του επικεφαλής του Eurogroup, λίγο πριν αρχίσει η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στη Ρίγα της Λετονίας.

Κυβερνητικό στέλεχος μιλώντας στο BriefingNews, χαρακτήρισε «εξηγήσιμες και αναμενόμενες» τις παρεμβάσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και του Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Όπως σημείωνε «και οι δυο θέλουν να δημιουργήσουν συνθήκες αφόρητης πίεσης».

Εξηγώντας τους λόγους σημείωνε: «Ο Σόιμπλε σε αντίθεση με την Μέρκελ είναι οπαδός της σκληρής γραμμής και ο Ντάισελμλουμ, το αγαπημένο του παιδί, δεν θα μπορούσε να μην συνταχθεί μαζί του».

Κυβερνητικές πηγές  επισημαίνουν πάντως το «θετικό κλίμα» που υπήρξε κατά τη διάρκεια της συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την Γερμανίδα καγκελάριο, τον Γάλλο Πρόεδρο και τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής χθες στις Βρυξέλλες, σημειώνοντας ότι η λύση μπορεί να είναι μόνο πολιτική και στο επίπεδο των αρχηγών  των χωρών-μελών της ευρωζώνης.

Ενδεικτικές ήταν και οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος σημείωσε ότι  «είμαστε κοντύτερα σε μία ενδιάμεση  συμφωνία από το προηγούμενο διάστημα», προσθέτοντας πως «έχει καλυφθεί ένα μεγάλο μέρος της απόστασης».

Η κυβέρνηση επιδιώκει η «πολιτική λύση» να έρθει σύντομα, και να υπάρξει έστω μία «ενδιάμεση λύση» έως το τέλος Απριλίου ή το αργότερο το πρώτο δεκαήμερο του Μαίου.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου