Εντατικές διαπραγματεύσεις για την ελληνική λίστα μεταρρυθμίσεων



Για σήμερα το απόγευμα είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες η πρώτη συνεδρίαση του Brussels Group (BG), δηλαδή των εκπροσώπων της κυβέρνησης και των θεσμών, σε μία προσπάθεια να οριστικοποιηθούν οι λίστες των μέτρων που πρέπει να παρουσιαστούν έως την Δευτέρα.





Την ελληνική πλευρά αναμένεται να εκπροσωπήσουν - εκτός απροόπτου - ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων κ. Γ. Χουλιαράκης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής κ. Ν. Θεοχαράκης και η κα. Ελενα Παναρίτη, σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη. Δεν αποκλείεται, πάντως, η πρώτη συνάντηση να γίνει το Σάββατο, σε περίπτωση που ο χρόνος δεν το επιτρέψει για το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, σήμερα θα δοθεί η λίστα στους θεσμούς και θα ξεκινήσει μία επαφή, η οποία θα συνεχιστεί έως τη Δευτέρα. Πάντως, πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι έχουν ήδη γίνει ανταλλαγή προτάσεων μεταξύ υπουργείου Οικονομικών και Κομισιόν για το περιεχόμενο των λιστών που θα παρουσιαστούν.

Κάτι που επιβεβαιώνεται και από υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου, ο οποίος ανέφερε ότι η επικοινωνία με τους θεσμούς είναι συνεχής και υπάρχουν συνεννοήσεις. Ωστόσο, σημείωνε ότι τα μέτρα που θα δοθούν από την ελληνική πλευρά δεν θα είναι υφεσιακά.

kathimerini






Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου