ΤΑ ΒΑΛΑΜΕ ΜΕ ΤΑ ΘΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΗΚΑΜΕ ΟΡΘΙΟΙ...



Στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, αλλά και στις ενστάσεις που διατυπώθηκαν στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, αναφέρθηκε ο νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κορωνάκης, μιλώντας σήμερα στον Real FM.

Συγκεκριμένα...

ο κ. Κορωνάκης στο ερώτημα πώς είναι δυνατόν κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης οι οποίοι διαφωνούν με τη συμφωνία να κληθούν να την εφαρμόσουν απάντησε:


«Αυτό θα αποδειχθεί και στην πράξη. Δεν θέλω να μιλάμε λέγοντας ωραία λόγια γιατί το όπλο μας σήμερα είναι η ειλικρίνεια απέναντι στον κόσμο.


Αυτός ο συμβιβασμός ήταν δύσκολος και το γράφει μέσα και η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής. Δεν ήταν ένας εύκολος συμβιβασμός. Δεν θέλουμε να ωραιοποιήσουμε αυτό που έγινε.


Τα βάλαμε με τα θηρία και σταθήκαμε όρθιοι. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάναμε αυτό που θέλαμε. Αυτό που θέλαμε απέχει από αυτό που έχουμε σήμερα», τόνισε χαρακτηριστικά.


Και πρόσθεσε: «Γι’ αυτό σας λέμε ότι η μάχη τους επόμενους μήνες και μάχη ημέρα με την ημέρα. Αλλά όσο λάθος είναι να μην εμφανίζουμε τα αρνητικά σημεία αυτής της συμφωνίας, άλλο τόσο λάθος είναι να μηδενίζουμε και τα όσα κερδίσαμε.


Έχουμε 4 μήνες μπροστά μας, έχουμε αμφισβητήσει τον κανόνα των πρωτογενών πλεονασμάτων και αυτό ξέρετε ότι είναι η καρδιά της λιτότητας.


Όταν σου έλεγε ότι πρέπει να έχεις 4,5% ή 3% πρωτογενές πλεόνασμα αυτό ήταν το επιχείρημα που έλεγε ότι χρειαζόμαστε νέα μέτρα.


Έχουμε γλιτώσει δηλαδή αμφισβητώντας τον κανόνα του 3% τα μέτρα Χαρδούβελη που θα υλοποιόντουσαν σήμερα αν είχε βγει κυβέρνηση η ΝΔ».








Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου