Συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πρέσβη του Κράτους της Παλαιστίνης κ. Marwan Toubassi

Συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πρέσβη του Κράτους της Παλαιστίνης κ. Marwan Toubassi

Στο Μέγαρο Μαξίμου υποδέχθηκε ο πρωθυπουργός της Ελλάδος, κ. Αλέξης Τσίπρας, τον Πρέσβη του Κράτους της Παλαιστίνης στην Αθήνα κ. Marwan Toubassi, ο οποίος συνεχάρη τον κ. Πρωθυπουργό για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο έργο του.



Ο κ. Τoubassi, παρέδωσε στον κ. Πρωθυπουργό μία επιστολή από τον Πρόεδρο του Παλαιστινιακού Κράτους κ. Μαχμούντ Αμπάς, με την οποία τον συνεχάρη για την εκλογική του νίκη και την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, ευχόμενος κάθε επιτυχία στην Κυβέρνηση για υλοποίηση των στόχων του φίλου Ελληνικού λαού για πρόοδο, ανάπτυξη, ευημερία και κοινωνική δικαιοσύνη.



Ο Πρόεδρος Αμπάς ευχαρίστησε τον κ. Πρωθυπουργό για τις πάγιες και σταθερές θέσεις του προς το Παλαιστινιακό ζήτημα, καθώς επίσης την στήριξη του στον αγώνα του λαού της Παλαιστίνης για ελευθερία και την ίδρυση Ανεξάρτητου Κράτους, στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, κάτι το οποίο θα είναι η όαση της ασφάλειας, ειρήνης και καλής γειτονίας.



Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ευχαρίστησε τον πρέσβη κ. Τoubassi, και παρακάλεσε να μεταβιβάσει τους χαιρετισμούς και τις ευχαριστίες του στον Προέδρο κ. Αμπάς, επιβεβαιώνοντας την πάγια θέση του στην λύση των δυο κρατών καθώς και στην στήριξη του δίκαιου αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για ελευθερία και ανεξαρτησία.



Ο κ. Πρέσβης ενημέρωσε τον κ. Πρωθυπουργό για τις τελευταίες εξελίξεις στο Παλαιστινιακό καθώς και τις καθημερινές παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου και του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου από την μεριά των Ισραηλινών Κατοχικών Δυνάμεων στα Κατεχόμενα Εδάφη της Παλαιστίνης.

Επίσης συζητήσανε θέματα που αφορούν την συνέχιση της κοινής συνεργασίας, καθώς επίσης για περαιτέρω ανάπτυξη των ιστορικών σχέσεων φιλίας που συνδέουν τους δύο λαούς.





Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου