Τσίπρας: Σεβόμαστε τους κανόνες, να σεβαστούν τη λαϊκή κυριαρχία

Τσίπρας: Σεβόμαστε τους κανόνες, να σεβαστούν τη λαϊκή κυριαρχία

Tα κυρια σημεια της ομιλίας Τσίπρα:



Ειστε κομμάτι της νικης της ηθικης και της αξιοπρεπειας. Ο λαος γραφει ιστορία, είναι αποφασισμένος να στηρίξει τις μεγάλες αλλαγές για πραγματικές μεταρρυθμίσεις και όχι απορρυθμισεις και βαρβαρότητα.



Η κυβέρνησή μας έδωσε ελπίδα στον πολύπαθο λαο μας. Εδωσε σε λίγες ημέρες ταυτότητα. Εκπροσωπεί την Ευρώπη των λαών



Εγινε μεγάλο βημα στις 25 Γενάρη. Οι πολίτες ανάσαναν, ένιωσαν αισιοδοξία, επέστρεψε η αξιοπρέπεια και η δημοκρατίας.



Η νεα κυβέρνσηση θα βάλει οριστικό τελος στην Τροικα και στις πολιτικές της. Θα έχει το δικό της πρόγραμμα. Ολοι ξέρουν ότι θα κάνουμε πράξη αυτό που λέμε. Η ελληνική δημοκρατία δεν είναι πλέον αποδέκτης εντολών μεσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.



Καταφέραμε να αλλάξει η ατζέντα της συζήτησης στην Ευρώπη. Πάνω στα πραγματικά προβλήματα, στην ανάπυξη και όχι στην λιτότητα. Η πατρίδας μας είναι σημειο αναφοράς για μια νέα συμφωνια σε μια Ευρώπη χωρις ιδιοκτήτες και ενοικιαστές.



Σκεφτόμαστε να πρωτοτυπησουμε και να εφαρμοσουμε αυτά για τα οποια μας ψήφισε ο ελληνικός λαός. Ειμαστε κυρίαρχη χώρα, θα τιμήσουμε τη συμφωνία με τον λαό. Η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι απειλή, αλλα ελπιδα για την Ευρώπη.



Η κοινωνία ανταποκρίνεται θετικά. Αποδείξαμε πως δεν πηγαίνουμε χωρίς σχεδιο. Εχουμε στρατηγικό σχέδιο για τη διαπραγμάτευση.



Στόχος δεν ειναι νεος διχασμος ανάμεσα στον Βορρά και στο Νότο, αλλά επισημάναμε την ανάγκη νεας συμφωνίας στην Ευρώπη.



Σε μια εβδομάδα κερδίσαμε συμμάχους που δεν κερδήθηκαν τα πέντε χρόνια της κρισης. Δεν είμαστε πια ο μιζερος εταίρος που ακούει να κάνει τα μαθηματά της. Περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τις προτάσεις της Γερμανιας. Δυστυχως δεν εχουμε ακούσει κάτι συγκεκριμένο.



Θα σεβαστουμε τους κανόνες της ΕΕ αν και διαφωνούμε και θα αγωνιστούμε να τους αλλάξουμε. Η λιτότητα δεν αποτελεί ιδρυτικό κανόνα της ΕΕ. Απαιτούμε από τους εταίρους να σεβαστουν τη λαϊκή κυριαρχία.



Κανεις λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να επιθυμει να συνεχιστεί ο εφιάλτης. Και ομως υπάρχει μια κάστα εντός και εκτός Ελλάδας, ένας σκληρός θύλακας νεοφιλελευθερισμού.



Χρόνο δεν χρειάζεται μόνο η Ελλάδα, χρειάζεται όλη η Ευρώπη. Δεν θα προδώσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών. Ταυτόχρονα εγγυόμαστε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και τις καταθέσεις των πολιτών.



Θα ηθελα να λάβουν το δικό μας μηνυμα όσοι σχεδιάζουν παρενθεσεις. Εμεις κινούμαστε εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου. Δηλώσεις που λένε ότι οι εκλογές δεν αλλάζουν τιποτα είναι επικίνδυνες όταν εκκολάπτεται ο φασισμός. Ας σταματήσουν λοιπόν να υποτιμουν τη νοημοσύνη του ελληνικου λαου. Δεν υπάρχει περίπτωση να γυρίσουμε στα πέτρινα χρόνια. Δεν εχουμε στο πλευρο και τους λαούς που αγωνίζονται στην Ευρώπη και αυτό θα φανεί σύντομα.





Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου