Προφυλακιστέος ο κατηγορούμενος για τη δολοφόνία του Κουμανταρέα


Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον 3ο τακτικό ανακριτή, ο 25χρονος Ρουμάνος, Στεφαν Ματασαρεάνου που συνελήφθη από την αστυνομία πριν από λίγες ήμερες για την εμπλοκή του στη δολοφονία του Μένη Κουμανταρέα.


Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος φέρεται να αρνήθηκε τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας και της ληστείας, υποστηρίζοντας ότι δεν συμμετείχε σε αφαίρεση ζωής και κινητών πραγμάτων. "Τον θεωρούσα κάτι λιγότερο από πατέρα μου. Δεν θα μπορούσα να του κάνω κακό", φέρεται να είπε στην απολογία του, εξηγώντας πως ο Μ. Κουμανταρέας ήταν ευεργέτης του και διατηρούσαν μια σχέση φιλίας.


Για το επίμαχο βράδυ, φέρεται να υποστήριξε πως είχε πάει με τον συγκατηγορούμενό του στο σπίτι του συγγραφέα, προκειμένου να τους δανείσει χρήματα, κάτι που συνήθιζε να κάνει. Κατά τις ίδιας πηγές, δέχεται ότι ήταν στο διαμέρισμα, αλλά και ότι δεν γνώριζε αν ο Μενης Κουμανταρέας είχε χρήματα, ούτε φυσικά ότι υπήρχαν μετρητά από την πώληση ακινήτου στην Κηφισιά.


Γνώριζε τον Μ. Κουμανταρέα από τα 19 του χρόνια, ήξερε και την σύζυγο του και όπως εξήγησε "τον λάτρευε και είχαν σχέση εμπιστοσύνης". Κατά διαστήματα, μάλιστα ανέφερε ότι βοηθούσε το ζεύγος Κουμανταρέα σε διάφορες εργασίες, όπως μετακόμιση και επισκευές.


Βγαίνοντας από το γραφείο του ανακριτή είπε: "Είμαι αθώος. Δεν έχω κάνει τίποτα. Τον αγαπούσα αυτόν τον άνθρωπο".




Στο μεταξύ, προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα πήρε ο 29χρονος Ρουμάνος Κοσμίν Γκαϊντά που καταζητείτο ως συνεργός στη δολοφονία Κουμανταρεα και παρουσιάστηκε μόνος του στον εισαγγελέα, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του, και αμέσως εκτελέστηκε το ένταλμα σύλληψής του. "Αρνείται την κατηγορία. Δεν είχε σκοπό να σκοτώσει και δεν σκότωσε τον Κουμανταρέα. Ήταν στο χώρο, επειδή του ζήτησε ο συγκατηγορουμενος του να το συνοδεύσει, άλλα δεν είχε εμπλοκή στο συμβάν.", ανάφερε ο συνήγορός του, Παναγιώτης Μπαλακταρης.






Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου