Τροπολογία 11 γαλάζιων βουλευτών για την 1η κατοικία

Τροπολογία 11 γαλάζιων βουλευτών για την 1η κατοικία

Συνεχίζονται οι πιέσεις γαλάζιων βουλευτών προς την κυβέρνηση, την παράταση του καθεστώτος προστασίας για την πρώτη κατοικία.



Το υφιστάμενο νομικό καθεστώς λήγει στα τέλη του 2014 και η κυβέρνηση δια του υπουργού Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα έχει διαμηνύσει σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να υπάρξει νέα παράταση.



Έντεκα βουλευτές της ΝΔ με τροπολογία που κατέθεσαν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την ίδρυση παρατηρητηρίου άνοιας ζητούν να υπάρξει νέα παράταση που θα ισχύσει έως τα τέλη του προσεχούς Ιουνίου. Έως τότε αναφέρεται στην ρύθμιση «απαγορεύονται οι πλειστηριασμοί ακινήτων οφειλετών που χρησιμεύουν ως κύρια κατοικία.



Οι υπογράφοντες τη ρύθμιση υποστηρίζουν ότι αυτό πρέπει να γίνει καθώς συνεχίζεται η οικονομική κρίση στη χώρα μας και διαφαίνεται ότι θα διατηρηθεί και για το πρώτο εξάμηνο του 2015 αλλά και διότι η παράταση της αναστολής των πλειστηριασμών αποτελεί μέτρο ελάχιστης κοινωνικής πρόνοιας στο πλαίσιο ενός κράτους δικαίου, προκειμένου να διαφυλαχθεί η κοινωνική γαλήνη.



Υπογράφουν οι :



Μιχαήλ Ταμίλος, Γιώργος Κοντογιάννης, Ασημίνα Σκόνδρα, Ηλίας Βλαχογιάννης, Μαρία Αντωνίου, Χρήστος Κέλλας, Δημήτρης Χριστογιάννης, Δημήτρης Κυριαζίδης, Βασίλης Υψηλάντης, Δημήτρης Σαμπαζιώτης και Στάθης Κωνσταντινίδης.





Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου