Τα σκουπίδια και οι αφίσες κάνουν πάρτι στα Χανιά

Τα σκουπίδια και οι αφίσες κάνουν πάρτι στα Χανιά

Ο τρόπος διαχείρισης των απορριμμάτων σε μια κοινωνία είναι ο καθρέφτης της και τα Χανιά δεν θα έπρεπε να είναι χαρούμενα για το είδωλο που αντικρίζουν.



Απορρίμματα όχι εντός αλλά δίπλα σε κάδους, κάθε λογής σκουπίδια σε ανοιχτούς χώρους αλλά και κατά μήκος του δρόμου και φυσικά ούτε για δείγμα χώρος ελεύθερος από την... αισθητική της αφίσας.



Κανείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Υπόλογοι είναι όλοι, από την εκάστοτε αρχή και τον υπεύθυνο φορέα μέχρι τον απλό πολίτη.



Γιατί όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που ακολουθούν, τα "πταίσματα" τα έχουν πράξει τόσο αυτοί που φέρουν την αρμοδιότητα για την καθαριότητα όσο και οι πολίτες που φέρουν την αρμοδιότητα για τη διατήρηση αυτής.



Οι φωτογραφίες ενδεικτικές και απογοητευτικές και αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία είναι μήπως σαν πολίτες έχουμε αρχίσει να "παθαίνουμε ανοσία" απέναντι σε τέτοιες εικόνες.



Αφίσες παντού



Ο πολίτης στα Χανιά "καταδιώκεται" από τις αφίσες.



Είναι δύσκολο να υπάρξει έστω και μισό τετραγωνικό ελεύθερο σε κάποιο τοίχο ή σε οποιαδήποτε επιφάνεια (δημόσια, ιδιωτική δεν υπάρχει προτίμηση), το οποίο να μην καλυφθεί από αφίσα σε χρόνο ρεκόρ.



Η μοιρά των τοίχων, των δέντρων, των στάσεων λεωφορείων, των τηλεφωνικών θαλάμων, και των στύλων, μοιάζει προδιαγεγραμμένη!





Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου