Οι αδιόρθωτοι


Ο καιρός περνά ,τα προβλήματα της χώρας παραμένουν οξύτατα ,η ύφεση δεν λέει να υποχωρήσει ,αλλά οι συμπεριφορές δεν αλλάζουν .Αναφερόμαστε, βέβαια, στις συμπεριφορές ων πρωταγωνιστών της πολιτικής σκηνής ,που κινούνται στις δικές τους τροχιές ,με τις δικές τους συνήθειες ,τους δικούς τους ρυθμούς , πιστοί στα παλαιοκομματικά μοντέλα που κληρονόμησαν από πολιτικούς παππούδες και πατεράδες τους.


Απαντες το ίδιο συμπεριφέρονται ,είτε ανήκουν σε κόμματα μεγάλης ηλικία είτε σε νεώτερα. Διαμάχες ρητορικές ,έντονα διχαστικές χωρίς πολιτική ουσία ,εμπάθειες ,προσβλητικοί χαρακτηρισμοί κατά αντιπάλων ,παλαιομοδίτικες υποσχέσεις , κομπασμοί, παραληρηματικοί μονόλογοι ,παιδαριώδη επιχειρήματα ,συστηματική απόκρυψη στοιχείων της πραγματικότητας ,όλα αυτά με στόχο μια νίκη ή μια καλή θέση στις επόμενες εκλογές. Το χειρότερο είναι ,ότι η άσχημη αυτή κατάσταση δεν φαίνεται ότι μπορεί να αλλάξει προσεχώς ,καθώς τίποτε δεν δημιουργεί ελπίδες για μία μεταβολή συμπεριφορών. Οι ρητορείες των «γαλάζιων»και των «πράσινων» είναι το ίδιο «ξύλινες» και πληκτικές ,όσο και των Συριζαίων ,των φίλων της Ελαίας , των Ποταμίσιων και των «λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων».


Τίποτε το πολιτικά χρήσιμο δεν προσφέρουν όλοι τους στη χώρα και στην κοινωνία της .Μόνο θυμό και απελπισία προκαλούν στους πολίτες .Κι’ όμως ,ενώ αυτό έχει γίνει προ πολλούς φανερό, οι καλομαθημένοι «αστέρες» της πολιτικής σκηνής δεν πτοούνται. Προφανώς ,δεν είναι σε θέση να αλλάξουν τρόπους. Μία «τέχνη» έμαθαν από τους παλαιότερους ,άλλη δεν γνωρίζουν. Αδιέξοδο ,λοιπόν ; Όχι βέβαια . Απλώς , μεγάλες αλλαγές είναι προ των πυλών.






Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου