ME ANTIΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΚΙΝΕΖΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο Χ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ...


Τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Ελλάδα ώστε να αποσυμφορήσει το δικαστικό της σύστημα και να ανοίξει έτσι το δρόμο για την προσέλκυση επενδυτών, ...

παρουσίασε σήμερα σε αντιπροσωπεία Κινέζων δικαστών υπό τον Αντιπρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Jiang Bixin ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπος Αθανασίου.



Κατά τη συνάντηση ο κ. Αθανασίου τόνισε: «Στην Ελλάδα μπορούμε να καυχηθούμε για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Ωστόσο, αυτό που ακόμη προσπαθούμε με μέτρα και νομοθετικές πρωτοβουλίες να θεραπεύσουμε είναι οι καθυστερήσεις που σημειώνονται στην απονομή της Δικαιοσύνης, ώστε να προσελκύουμε νέους επενδυτές, όπως τους φίλους μας Κινέζους επιχειρηματίες, οι οποίοι επιδεικνύουν μεγάλο ενδιαφέρον για τη χώρα μας. Είμαστε έτοιμοι και πρόθυμοι για στενότερη συνεργασία ενόψει του ότι πυκνώνουν οι επενδύσεις και οι συναλλαγές μεταξύ Ελλάδας και Κίνας».



Από την πλευρά του ο Jiang Bixin ανέφερε: «Η Ελλάδα έχει μεγάλη παράδοση στον τομέα της δικαιοσύνης. Έχουμε μάθει πολλά μελετώντας τη φιλοσοφία του Σωκράτη, του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη».



Ακόμη, κατά τη συνάντηση ο κ. Jiang Bixin παρουσίασε το δικαστικό σύστημα της χώρας του ενώ δώρισε στον Έλληνα υπουργό ένα έργο γνωστού ζωγράφου της χώρας του που απεικονίζει ένα άλογο να καλπάζει. Από την πλευρά του ο Έλληνας υπουργός ανταπέδωσε με ένα ιστιοφόρο (ορειχάλκινο αντίγραφο του 19ου αιώνα) από το Μουσείο Μπενάκη.



Πηγή













Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου