Ο ΟΗΕ ΣΥΝΕΤΑΞΕ ΤΗ ''ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ'' ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ...


Ο ΟΗΕ ζήτησε από τις χώρες να βάλουν φρένο στη ροή των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους από τη Συρία και το Ιράκ την ώρα που οι ΗΠΑ και οι Αραβες σύμμαχοί τους εντείνουν τις εναέριες επιδρομές...

κατά θέσεων των φανατικών ισλαμιστών βομβαρδίζοντας τις τελευταίες ώρες και 12 διυλιστήρια πετρελαίου στη Συρία. Με τη Δύση σοκαρισμένη μετά τον αποκεφαλισμό και τέταρτου ομήρου από φανατικούς ισλαμιστές στην Αλγερία, η Γαλλία θρηνεί τον άδικο χαμό του Γάλλου τουρίστα Ερβέ Γκουρντέλ με την κυβέρνηση των Παρισίων να συνεδριάζει εκτάκτως με θέμα την προστασία των πολιτών της από τους τζιχαντιστές.



Από τις εναέριες επιδρομές επλήγησαν τουλάχιστον 12 διυλιστήρια πετρελαίου στη Συρία ωστόσο, σύμφωνα με το Reuters οι τζιχαντιστές συνεχίζουν την προέλασή τους στην κουρδική πόλη Κομπανί, στα σύνορα με την Τουρκία.



Από την περιοχή αυτή χιλιάδες Κούρδοι έχουν ήδη εγκαταλείψει τις εστίες τους για να βρουν ασφαλές καταφύγιο στην Τουρκία.



Ενας από τους πρόσφυγες που βρίσκονται ήδη στην Τουρκία επισημαίνει ότι, οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί δεν είναι αποτελεσματικοί για την εξόντωση των ισλαμιστών.



«Οι αεροπορικές επιδρομές δεν είναι σημαντικές. Χρειαζόμαστε χερσαίες δυνάμεις», υποστηρίζει ο Χέιμντ, Κούρδος πρόσφυγας που πέρασε τα σύνορα και βρίσκεται ήδη στην Αγκυρα. Ο Μπαζλούμ Μπρεαγκαντέ, δάσκαλος από την πόλη Κομπανί, πέρασε χτες με την οικογένειά του τα σύνορα: «Δύο από τα αδέρφια μου απήχθησαν από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Η κατάσταση είναι πολύ άσχημη. Αφού σκοτώσουν όλους τους ανθρώπους, μετά καίνε τα χωριά. Μόλις πάρουν το έλεγχο ενός χωριού, το πρώτο πράγμα που κάνουν είναι να αποκεφαλίζουν έναν από εμάς για να μας εκφοβίσουν», δηλώνει στο Reuters και προσθέτει: «Στόχος τους είναι να εξαλείψουν τον πολιτισμό μας, να αφανίσουν το έθνος μας».





Στο μεταξύ ο ΟΗΕ, συνέταξε μία «μαύρη λίστα» με ονόματα τζιχαντιστών από διάφορες χώρες, χρηματοδότες τους και στρατολογητές που συνδέονται με ένοπλες οργανώσεις στη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, την Τυνησία και την Υεμένη, περιλαμβανομένου ενός από τους ηγέτες του Ισλαμικού Κράτους. Ανάμεσα σε αυτούς που περιλαμβάνονται στη λίστα της Επιτροπής Κυρώσεων κατά της αλ Κάιντα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η οποία επιβάλλει εμπάργκο όπλων, ταξιδιωτικούς περιορισμούς και δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων, είναι άτομα από τη Γαλλία, τη Σαουδική Αραβία, τη Νορβηγία, τη Σενεγάλη και το Κουβέιτ.





Στο μεταξύ, στις ΗΠΑ, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι, oι αεροπορικές επιδρομές έπληξαν τις τελευταίες ώρες συνολικά 13 στόχους –εκ των οποίων, οι 12 ήταν πετρελαϊκές εγκαταστάσεις- στην ανατολική Συρία. Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, αντιναύαρχος Τζον Κίρμπι, μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNN, υποστήριξε ότι, ο 13ος στόχος ήταν ένα όχημα του Ισλαμικού Κράτους κοντά στο Ντέιρ Εζόρ το οποίο και καταστράφηκε.





Ο διεθνής συνασπισμός που έχει συσταθεί εναντίον της ισλαμιστικής οργάνωσης έπληξε τις τελευταίες ώρες εγκαταστάσεις πετρελαίου, με προφανή στόχο τη διακοπή της κύριας πηγής χρηματοδότησης των τζιχαντιστών, οι οποίοι πωλούν το πετρέλαιο λαθραία μέσω μεσαζόντων σε γειτονικές χώρες. Τα κέρδη που αποκόμιζε η ισλαμιστική οργάνωση από τα διυλιστήρια έφταναν μέχρι τα 2 εκατομμύρια ημερησίως καθώς υπολογίζεται ότι παρήγαγαν 300 με 500 βαρέλια πετρέλαιο. Οι τζιχαντιστές, οι οποίοι ελέγχουν διάφορα διυλιστήρια στο Ιράκ και τη Συρία, πωλούν το πετρέλαιο λαθραία στην Τουρκία, το Ιράκ, το Ιράν και την Ιορδανία, μέσω μεσαζόντων, γράφει η «Wall Street Journal».





Την ίδια ώρα στη Γαλλία, οι πολίτες θρηνούν τον άδικο χαμό του τουρίστα Ερβέ Γκουρντέλ τον οποίο οι απαγωγείς του στην Αλγερία τον αποκεφάλισαν, όπως δείχνει βίντεο που έδωσαν χτες στην δημοσιότητα. Στο Παρίσι, ο Φρανσουά Ολάντ συγκαλεί σήμερα έκτακτο υπουργικό συμβούλιο με θέμα την προστασία των Γάλλων πολιτών από τους φανατικούς ισλαμιστές ενώ στη Νίκαια, τη γενέτειρα του Γάλλου τουρίστα, πατέρα δύο παιδιών, οι πολίτες βγήκαν στους δρόμους κραδαίνοντας πλακάτ με το σύνθημα: «Ελα πίσω...»



Πηγή













Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου