Μετακομίζει για λόγους ασφαλείας το ελληνικό Προξενείο στην Ουκρανία


Στην άμεση μεταφορά της έδρας του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στη Μαριούπολη της Ουκρανίας και την προσωρινή μετεγκατάστασή του στο Ντνιτροπετρόβσκ αποφάσισε ο Αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως και Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά από σχετική εισήγηση του Γενικού Προξένου της χώρας στη Μαριούπολη Δημητρίου Παπανδρέου.


Η μετεγκατάσταση αυτή της έδρας του Γενικού Προξενείου αποφασίστηκε λόγω «της επιδείνωσης των συνθηκών ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή της Μαριούπολης», όπως σημειωνόταν σχετικώς στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, και το Ντνιπροπετρόβσκ, βρίσκεται εντός της προξενικής δικαιοδοσίας του Γενικού Προξενείου.


Επιπροσθέτως, ο Έλληνας ΥΠΕΞ έδωσε εντολή να ενημερωθούν άμεσα όλοι οι εκπρόσωποι των Ελληνικών κοινοτήτων για την μεταφορά του Γενικού Προξενείου, που κατά τα άλλα θα συνεχίσει να προσφέρει κανονικά τις υπηρεσίες του στους Ομογενείς.


Τέλος, το ΥΠΕΞ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Ουκρανικό ΥΠΕΞ, ώστε να διασφαλισθεί η ασφάλεια των Ελλήνων ομογενών, οι οποίοι διαβιούν στην Ουκρανία.


Λ.Σ.Μ.






Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου