Ευ. Τσακαλώτος: Ο κ. Σταϊκούρας και ο Πρωθυπουργός δεν πείθουν...

Δήλωση Ευκλείδη Τσακαλώτου, Βουλευτή Β’ Αθήνας και Υπεύθυνου ΕΕΚΕ Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ για την εκτέλεση του Κρατικού Προϋπολογισμού 10μηνου 2013...
Ο Αν. Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρ. Σταϊκούρας, παρουσιάζοντας την εκτέλεση του Κρατικού Προϋπολογισμού, δήλωσε ότι ...
«επιτυγχάνεται ο εθνικός στόχος… με τις θυσίες του ελληνικού λαού … [και] η χώρα ενισχύει τη διαπραγματευτική της θέση».
Δεν είναι μόνο ο τρόπος που επιτυγχάνεται το πρωτογενές πλεόνασμα: συνεχίζεται η υστέρηση στις επιστροφές φόρων (€260 εκατ.), η συμπίεση των δημοσίων επενδύσεων (πάνω από €1,5 δις) και των πρωτογενών δαπανών (€1,5 δις). Είναι ότι δεν πείθουν ο κ. Σταϊκούρας και ο Πρωθυπουργός ότι αυτός ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος είναι αρκετός για να οδηγήσει σε μια βιώσιμη, αποτελεσματική και δίκαιη έξοδο από την κρίση.
Ξεχνά επίσης ο κ. Σταϊκούρας, μιλώντας για τις θυσίες του ελληνικού λαού, ότι δεν συμμετέχουν όλοι οι πολίτες ισότιμα στην επίτευξη του «εθνικού» στόχου. Η φοροεπιδρομή στα χαμηλά και μεσαία στρώματα, η ασυλία των πλουσίων και η κατάρρευση του κοινωνικού κράτους δείχνουν ότι ο στόχος είναι πρωτίστως ταξικός.

Το κατά πόσο, τέλος, ενδυναμώνεται η διαπραγματευτική θέση της χώρας φαίνεται και από τα συνεχή «πάρε-δώσε» με την Τρόικα και τους σκιέρ αξιωματούχους της ΕΕ...
Πηγή: left.gr

Πηγή: kapistri.blogspot.com

Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου