ΚΑΒΑΛΑ Στη Βιβλιοθήκη Ελευθερούπολης χρωματίζουμε τον κόσμο μας πολύχρωμο!

Η καλοκαιρινή καμπάνια του Future Library για το 2013 στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ελευθερούπολης συνεχίζεται όλον τον Ιούλιο και το ενδιαφέρον των παιδιών παραμένει αμείωτο.

Τις τρεις πρώτες εβδομάδες του Ιουλίου 321 παιδιά παρακολούθησαν 9 προγραμματισμένες και 5 εκτός προγράμματος εκδηλώσεις, οι οποίες έγιναν για να καλύψουν το αυξημένο ενδιαφέρον του κοινού.

Οι δράσεις ήταν ποικίλες και περιελάμβαναν πλήθος δραστηριοτήτων. Γνωρίσαμε τους κόκκινες ήρωες των παραμυθιών και φτιάξαμε μια κόκκινη παραμυθοσαλάτα με αυτούς. Το χρώμα κόκκινο μας απασχόλησε και στη δράση με τον κόκκινο πλανήτη, τον Άρη, όπου κάναμε πειράματα και όμορφες κατασκευές. Στη συνέχεια μας απασχόλησε το πράσινο χρώμα και ταξιδέψαμε στη μακρινή Βραζιλία και το τροπικό δάσος του Αμαζονίου. Σειρά είχε το χρώμα μπλε και ο Franz Marc, ο καλλιτέχνης που ζωγράφιζε μπλε άλογα, ο οποίος μας ενέπνευσε να δημιουργήσουμε τα δικά μας πολύχρωμα ζωάκια.

Συνεχίσαμε διαβάζοντας την ιστορία μιας κοτούλας που ήθελε να δει τη θάλασσα και μιλήσαμε για την αποδοχή του διαφορετικού και την ανάγκη για εξερευνήσεις. Φτιάξαμε δικές μας πολύχρωμες ιστορίες φορώντας πολύχρωμα καπέλα. Επίσης, μία μέρα κάθε εβδομάδα συναντιόμαστε και παίζουμε επιτραπέζια παιχνίδια, σκάκι, trivial pursuit, scrabble, taboo, dixit, ενώ μια μέρα συνδεθήκαμε μέσω skype με τη Βιβλιοθήκη του Κιλκίς και παίξαμε trivial με τα παιδιά από εκεί. Ταυτόχρονα, συνεχίζεται η ψηφοφορία του αγαπημένου μας χρώματος και η κατασκευή του πάτσγουορκ, το έμβλημα αυτού του καλοκαιριού, διαδικασίες που θα συνεχιστούν κατά τη διάρκεια όλου του καλοκαιριού.

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ελευθερούπολης θα ήθελε να ευχαριστήσει τους εμψυχωτές των δράσεων αυτών, οι οποίοι εθελοντικά συμμετέχουν και δίνουν ζωντάνια στη Βιβλιοθήκη και απίστευτη χαρά στους μικρούς της φίλους. Αυτές τις τρεις εβδομάδες ήταν μαζί μας οι: Μένια Κλειτσιώτου, Μιχαέλα Κεχαγιόγλου, Ιουλία Σιδερά-Σιδέρη, Άννα Κεχαγιόγλου, Σοφία Τουφεξή, Σουζάννα Μουλλάκη, Σοφία Καμπέρη, Φρόσω Καραστεργίου, Ντάνα Ζαχαροπούλου, Μάγδα Μώραλη, Τασούλα Ερεντζή, Σπυριδούλα Βεργούδη, Γεωργία Πλιόγκου, Μιράντα Μεφσούτ, Ειρήνη Μαρνά και ο Γιώργος Φωτίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα αυτά δε θα ήταν δυνατά αν δεν υπήρχε η πρωτοβουλία της εταιρείας Future library για την καλοκαιρινή καμπάνια «Στις βιβλιοθήκες ο κόσμος είναι πολύχρωμος» καθώς και η στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Πιο πολύ, όμως, ευχαριστούμε τους μικρούς μας φίλους που μας χάρισαν τα χαμόγελα και την ενέργειά τους. Με σύμμαχο αυτή την ενέργεια, συνεχίζουμε τις δράσεις μας και υποσχόμαστε μαγευτικές διαδρομές για όλους τους μικρούς μας φίλους.

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ελευθερούπολης
Πλατεία Αγίου Νικολάου 6, Τ.Κ. 64100
Τηλ. & fax: 2592022545
E-mail: mail@vivl-elefth.kav.sch.gr
Ιστοσελίδα: www.lib-elefth.gr


Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «FUTURE LIBRARY: Προώθηση Καινοτομίας, Δημιουργικότητας και Κοινωνικών Δικτύων» (www.futurelibrary.gr) ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2011 με την υποστήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και οραματίζεται να φέρει τις Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες της χώρας στη καρδιά των τοπικών κοινοτήτων ως μια νέα πηγή πολιτισμικού ενδιαφέροντος.

Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» (www.SNF.org) είναι διεθνής κοινωφελής οργανισμός, που πραγματοποιεί δωρεές στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας.

Οι δραστηριότητες του Ιδρύματος έχουν οικουμενικό χαρακτήρα, με έμφαση στην Ελλάδα και την υποστήριξη δράσεων ελληνικού ενδιαφέροντος.

Το Ίδρυμα ενισχύει με δωρεές οργανισμούς που επιδεικνύουν αποτελεσματική διοίκηση και σωστή διαχείριση και, συγχρόνως, διαθέτουν τη δυναμική να επιφέρουν αισθητές και διαχρονικές τομές στον χώρο τους. Το Ίδρυμα στηρίζει ενεργά προγράμματα που συμβάλλουν στην σύμπραξη φορέων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ως αποτελεσματικά μέσα υποστήριξης του κοινού καλού.
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου