ΚΟΜΟΤΗΝΗ - ΜΑΚΑΖΑ Έτοιμος αρχές Αυγούστου ο κάθετος άξονας... Εν αναμονή των επίσημων εγκαινίων

Έτοιμος αρχές Αυγούστου ο κάθετος άξονας περιμένει να εγκαινιαστεί από τους δύο πρωθυπουργούς που έχουν όμως υποχρεώσεις.

Χιλιομετρήθηκαν οι αποστάσεις και πλέον είναι απολύτως δεδομένες.

Η απόσταση Κομοτηνή - Κίρτζαλι είναι μία ώρα με το αυτοκίνητο και 78 χιλιόμετρα.
Η απόσταση Κομοτηνή –Φιλιπούπολη είναι 2.45 λεπτά, με Ι.Χ. και 185 χιλιόμετρα.
Κομοτηνή-Σταρα Ζαγόρα 2.30 ώρες ΜΕ Ι.Χ. και 183 χιλιόμετρα

Ο Βουλγαρικός Τύπος μονίμως αναφέρεται στα έργα του κάθετου άξονα Κομοτηνής Νυμφαίας Μακάζχα περιμένοντας εν μέσω της θερινής περιόδου να ανοίξει, για να κατεβεί κύμα τουριστών στην «Μπέλλο Μόρε» όπως λέγεται η «Λευκή θάλασσα» του Θρακικού πελάγους σε αντιδιαστολή με την «Τσέρνο Μορε, την Μαύρη θάλασσα».

Καμία σχέση οι δύο τόποι, θα πουν οι γνωρίζοντες, αφού οι Βούλγαροι διακαώς περιμένουν τη διάνοιξη για να βρεθούν σε αποστάσεις που τις θεωρούν γελοίες σ΄ένα άλλο κόσμο αυτό των Θρακικών παραλίων.

Όπως αναφέρουν αναλυτικά δημοσιεύματα εφημερίδων του Κίρτζαλι της αδελφοποιημένης πόλης με την Κομοτηνή, η άφιξη εκεί του εκτελεστικού γραμματέα της Περιφέρειας Κων. Κατσιμίγα και η ξενάγησή του από την δημοτική αρχή της πόλης και το νομάρχη Μπίσερ Νικόλο προσέδωσε ένα άλλο κύρος στην όλη προσπάθεια και κατέγραψε την προσέγγιση που θα δημιουργήσει στην περιοχή ο δρόμος αυτός, ο οποίος τόσο από ελληνικής όσο και από βουλγαρικής πλευράς ως δρόμος ήπιας κυκλοφορίας με μέση ταχύτητα 70 χιλιομέτρων, θα μας φέρει σε σύντομους χρόνους πολύ κοντά.

Τα δημοσιεύματα είναι αναλυτικότατα, μεταφράζουμε απόσπασμα από την Κίρτζαλη Νewss απ όπου και το φωτογραφικό υλικό όπου παρατηρείται το φαινόμενο οι Βούλγαροι νάναι λαλίστατοι και οι Έλληνες να τηρούν σιγή ιχθύος.

ΟΤΑΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ
Η άποψη λοιπόν που κυριαρχεί είναι να ανοίξουν τα σύνορα όταν ο δρόμος έχει ολοκληρωθεί με τις απόλυτες προδιαγραφές ασφαλούς κυκλοφορίας και όταν μπορούν και οι δύο πρωθυπουργοί που απ ότι φαίνεται έχουν υποχρεώσεις, ο κ. Σαμαράς θα βρίσκεται σε επίσημο ταξίδι στην Αμερική, να οργανωθούν και τα επίσημα εγκαίνιά του.

Αυτή είναι η πιο λογική λύση γιατί διαφορετικά δεν θα βρεθούν ημερομηνίες και θα κωλυσιεργεί ένα έργο που αν δεν το γευθούν οι περιοχές τώρα το καλοκαίρι με ότι αυτό σημαίνει για την παραλιακή ζώνη θα είναι δώρο άδωρο για τη χειμερινή περίοδο όπου η Βουλγαρία αναμένει το δικό της τουριστικό ρεύμα με τα χιονοδρομικά, τα ξενοδοχεία με τα οργανωμένα SPA κλπ.


Οι βουλγαρικές πόλεις πάντως κάνουν την δική τους προετοιμασία με υποδομές σε καταστήματα βενζινάδικα και ξενοδοχεία κοντά στα σύνορα, ενώ η ελληνική πλευρά δεν προχώρησε ούτε στα βασικά για την υποδοχή των Βουλγάρων τουριστών πέρα από κάποιες πινακίδες με το μενού της ημέρας που έχουν ταβέρνες στην Μάκρη ή το Φανάρι.

Μήπως θα πρέπει εγκαίρως να κινηθούν τα ξενοδοχεία μας και όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό μια και όλα δείχνουν ότι τον Αύγουστο ο δρόμος θάναι πραγματικότητα; Κι επειδή κάθε αρχή δύσκολη, μέχρι να κατανοήσει κανείς και τα μεγέθη του τουριστικού ρεύματος των επισκεπτών θα πρέπει να γίνουν οι πρώτες κινήσεις, με ενημερωτικά φυλλάδια χάρτες κλπ, με πρωτοβουλίες των επιμελητηρίων, αξίζει να διδαχθούμε από ανάλογες κινήσεις του επιμελητηρίου Σερρών, αρκεί να συνειδητοποιήσουμε ότι ο δρόμος μεταξύ Ελλάδας Βουλγαρίας πλέον θάναι μια πραγματικότητα.
Ρεπορτάζ Σταύρος Φανφάνης www.xronos.gr
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου