KOMOTHNH Έκπτωτος κηρύχθηκε η ανάδοχος εταιρεία για το έργο βελτίωσης της οδικής σύνδεσης Κομοτηνής – Συμβόλων

Υστερα από απόφαση που πήρε το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής κατά πλειοψηφία, έκπτωτος κηρύχθηκε η ανάδοχος εταιρεία που είχε αναλάβει το έργο που αφορούσε τη βελτίωση της οδικής σύνδεσης Κομοτηνής – Συμβόλων
 
Το συγκεκριμένο έργο αποτελούσε έναν βραχνά για τη Δημοτική Αρχή εδώ και 2,5 έτη συνολικά καθώς ο εργολάβος που είχε πάρει το έργο δεν μπορούσε να εκταμιεύσει τα χρήματα για την αποπεράτωση του έργου λόγω του γεγονότος ότι δεν μπορούσε να λάβει φορολογική ενημερότητα.

«Είναι κάτι πρωτόγνωρο για το Δήμο, είναι κάτι που δεν ρισκάραμε στο δρόμο της Καρυδιάς γιατί εκεί το διακύβευμα είναι μεγαλύτερο» είπε ο Δήμαρχος κ. Πετρίδης για να προσθέσει ότι «εδώ δεν υπήρχε εναλλακτική λύση. Έπρεπε να πάμε σε έκπτωση ή σε παραμονή του εργολάβου και να έχουμε υποκατάσταση. Θα δούμε τώρα ως Δήμος τις αντοχές μας σε σχέση με αυτό το καινούριο δεδομένο που είναι η έκπτωση του αναδόχου. Δεν έχει ξανασυμβεί αυτό στο Δήμο Κομοτηνής».
Από δω και πέρα, ο Δήμος έχει δύο επιλογές προκειμένου να ολοκληρώσει το έργο, το οποίο έμεινε ανολοκλήρωτο σε ένα ποσοστό 15-20% των συνολικών εργασιών. Η μία επιλογή είναι να προχωρήσει με ιδία μέσα ενώ η δεύτερη είναι να αναθέσει το υπόλοιπο των εργασιών με απευθείας ανάθεση στον δεύτερο ανάδοχο που είχε προκύψει από τη δημοπρασία, κάτι το οποίο προβλέπεται εξάλλου και από την νομοθεσία.

Αξίζει, επίσης να σημειώσουμε ότι για τη συγκεκριμένη περίπτωση ο Εισαγγελέας έχει διατάξει ήδη προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί το αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες ώστε αυτές να αποδοθούν στους υπεύθυνους.

Κίνδυνος έκπτωσης και για τον ανάδοχο του δρόμου Κομοτηνής – Καρυδιάς
Εκτός από την έκπτωση του αναδόχου για τον δρόμο Κομοτηνής – Συμβόλων μεγάλος κίνδυνος υπάρχει πλέον να κηρυχτεί έκπτωτος και ο εργολάβος για το δρόμο Κομοτηνής – Καρυδιάς, που ταλαιπωρεί εδώ και αρκετό καιρό τόσο το Δήμο Κομοτηνής όσο και επαγγελματίες και κατοίκους της περιοχής.

Πρόσφατα, το Δημοτικό Συμβούλιο είχε λάβει απόφαση ώστε το έργο να δοθεί υπεργολαβία σε άλλον εργολάβο με την προϋπόθεση να ολοκληρώσει τη βελτίωση του δρόμου σε διάστημα έξι μηνών.

Όμως, την απόφαση αυτή «πάγωσε» προσωρινά η κεντρική Διαχειριστική Αρχή με αποτέλεσμα οι εργασίες στην περιοχή να μην έχουν ακόμα ξεκινήσει.

«Έχουμε τώρα μια νέα εμπλοκή καθώς η απόφαση μας, η οποία λήφθηκε με βάση την ευρωπαϊκή νομοθεσία και είναι σύννομη, προσκρούει στην ερμηνεία από την κεντρική Διαχειριστική Αρχή ως προς την νομολογία της Ε.Ε. και έχουμε μπλέξει σε μια τέτοια ιστορία» δήλωσε ο Γιώργος Πετρίδης ενώ ερωτηθείς για το πώς θα ξεπεραστεί αυτή η εμπλοκή απάντησε με απόλυτη ειλικρίνεια «δεν ξέρω αν ξεπερνιέται. Είμαστε σε διαβούλευση μαζί τους, θα χρειαστεί σίγουρα να κατεβούμε και στην Αθήνα προκειμένου να την ξεπεράσουμε. Αν δεν την ξεπεράσουμε θα έχουμε μία παρόμοια λύση με αυτήν που είχαμε για το δρόμο Κομοτηνής – Συμβόλων, δηλαδή την έκπτωση του εργολάβου».

Τέλος, να σημειώσουμε ότι για την περίπτωση αυτή οι επαγγελματίες και οι κάτοικοι της περιοχής έχουν ήδη προσλάβει δικηγόρο προκειμένου να προχωρήσουν σε ασφαλιστικά μέτρα κατά του Δήμου Κομοτηνής. Για το ενδεχόμενο αυτό ο κ. Πετρίδης αφού έδωσε δίκιο στους δημότες σημείωσε πως «το θέμα δεν είναι νομικό αλλά ουσιαστικό. Ήδη έχουν επιβαρυνθεί σημαντικά, ήδη έχουν δημιουργηθεί μεγάλες επικινδυνότητες και γι’ αυτό το λόγο το δημοτικό συμβούλιο επέλεξε την καλύτερη λύση για να απεμπλακεί το έργο όσο το δυνατόν πιο σύντομα».
fonirodopis.gr
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου