ΞΑΝΘΗ Συμβολικός αποκλεισμός των συνόρων με τη Βουλγαρία


Περίπου 60-70 επιχειρηματίες και επαγγελματίες με τα αυτοκίνητά τους μεταξύ των οποίων οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Ξάνθης, Δράμας και Κομοτηνής, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΕΒΕ Ξάνθης, των Ομοσπονδιών και Εμπορικών Συλλόγων, και παρά την μεγάλη απόσταση (πάνω από 55-60 χιλιόμετρα), βρέθηκαν από τις 7 το πρωί στον συνοριακό σταθμό Αγίου Κωνσταντίνου Ξάνθης- Ζλάτογκραντ.

Στις 1 το μεσημέρι σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν στο ΕΒΕ Ξάνθης ,ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης Στέλιος Μωραϊτης με τον Πρόεδρο του ΕΒΕ Δράμας και τον Αντιπρόεδρο του ΕΒΕ Ροδόπης, τον Πρόεδρο του Εμπορικού συλλόγου Ξάνθης κ. Μίλκογλου και την αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Χρυσούλα Γρηγορίου, κατήγγειλαν την παντελή αδιαφορία της πολιτείας και των φορέων ελέγχων που σαν αποτέλεσμα έχει να κλείνουν συνεχώς επιχειρήσεις και μαγαζιά από το ασύδοτο παρεμπόριο των Βουλγάρων που χαρακτήρισαν "γάγγραινα" για τους Έλληνες επιχειρηματίες και εμπόρους των περιοχών που βρίσκονται κοντά σε τελωνεία.

Γύρω στις 2.30 το μεσημέρι έληξε η συμβολική κατάληψη στα σύνορα και η κινητοποίηση έληξε. Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραϊτης σημείωσε ότι, κατά την άποψή του, "η κινητοποίησή τους είχε θετικό αποτέλεσμα, διότι εστάλη ένα ακόμη αυστηρό μήνυμα στους ελεγκτικούς μηχανισμούς και την ίδια την πολιτεία, τονίζοντας ότι "η απόσταση μέχρι τα σύνορα και το κρύο που επικρατούσε σήμερα, σίγουρα αποθάρρυνε αρκετούς συναδέλφους τους να τους στηρίξουν στην κινητοποίησή τους. Ωστόσο τίποτα δεν τους αποθαρρύνει μέχρι την τελική δικαίωση στους αγώνες τους, που είναι οι αυστηροί έλεγχοι στη "γάγγραινα" που λέγεται παραεμπόριο. Ο αγώνας συνεχίζεται..".

Πηγή: adesmeuti-thrakis
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου