ΚΟΜΟΤΗΝΗ Πλαστοί τίτλοι κυριότητας τάφων σε Κοιμητήριο


58 πλαστούς τίτλους κυριότητας τάφων εντόπισαν οι υπηρεσίες της Αντιδημαρχίας Διοίκησης, Συντονισμού, Διαφάνειας & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Δήμου Κομοτηνής.

Αυτό αποκάλυψε .στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Βασίλης Κυπριανίδης, στο πλαίσιο της εισήγησής του για την επικείμενη αλλαγή του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Κοιμητηρίου, ο οποίος και αναμένεται να κοινοποιηθεί προσεχώς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, πρώην δημοτικός υπάλληλος, που πλέον έχει αποβιώσει, τις δεκαετίες του ’80 και του ’90, εξέδιδε τίτλους κυριότητας τάφων, χωρίς όμως να διεκπεραιώνει τη διαδικασία υπηρεσιακά, με συνέπεια να οικειοποιείται τα ποσά που κατέβαλλαν οι αγοραστές των τάφων.

Η απάτη ήρθε στο φως μετά την πρόσφατη ενέργεια του Δήμου να καλέσει τους συγγενείς των θανόντων να τακτοποιήσουν τυχόν οικονομικές ή διαδικαστικές εκκρεμότητες.

Εκεί μάλιστα διαπιστώθηκε και περίπτωση ο ίδιος τάφος να έχει πωληθεί δύο φορές!

Για το θέμα ο κ. Κυπριανίδης έκανε λόγο για «επίορκους υπαλλήλους» και απέδωσε την ευθύνη «στο ακέραιο στην υπηρεσία», ενώ αναφερόμενος στον νέο Κανονισμό Λειτουργία του Νεκροταφείου, σημείωσε: «Ο προηγούμενος Κανονισμός ίσχυε από το ’67, με μια μικρή τροποποίηση το ΄84. Τα δεδομένα όμως και οι συνθήκες έχουν αλλάξει. Υπήρχαν πράγματα που δεν περιμέναμε να βρούμε σε έναν χώρο ιερό που χρήζει τον σεβασμό όλων μας. Υπάρχουν π.χ. κενοί τάφοι χωρίς θανόντες που δεν γνωρίζουμε σε ποιους ανήκουν. Όλα αυτά ρυθμίζονται με τον Νέο Κανονισμό ο οποίος δίνει λύσεις σε όλα τα προβλήματα».

Πηγή: inkomotini
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου