ΦΟΔΣΑ Εκλογή προέδρου και εκτελεστικής επιτροπής του νέου Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων

Σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε σήμερα η διαδικασία εκλογής διοίκησης του νέου Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία που πραγματοποιήθηκε μετά από απόφαση του ΓΓ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας και με πρωτοβουλία και ευθύνη του δεύτερου σε μέγεθος δήμου Ευόσμου – Κορδελιού προσήλθαν 62 εκ των 67 εκπροσώπων και ψήφισαν 39 ενώ αποχώρησαν 22.

Κατατέθηκε μια υποψηφιότητα από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Χορτιάτη – Πανοράματος Μιχάλη Γεράνη και κατά την διάρκεια της μυστικής ψηφοφορίας με κάλπη εξελέγη πρόεδρος του νέου ΦοΔΣΑ με 39 ψήφους ο Μιχάλης Γεράνης.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή του ΦοΔΣΑ ψήφισαν 40 και εκλέχτηκαν ως τακτικά μέλη οι:

Χιονίδης Σάββας 40 ψήφους

Στάμκος Γρηγόριος 40 ψήφους

Καλαϊτζής Δημήτριος 40 ψήφους

Δρίτσα Πολυξένη 40 ψήφους

Καραθόδωρος Χρήστος 39 ψήφους

Για αναπληρωματικά μέλη ψήφισαν 38 και εκλέχτηκαν οι:

Φουρκιώτης Νικόλαος 38 ψήφους

Γουνιώτης Στυλιανός 38 ψήφους

Δαρδαμανέλης Ιωάννης 38 ψήφους

Σουμπέκας Γεώργιος 37 ψήφους


Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο νέος πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Κ. Μακεδονίας Μιχάλης Γεράνης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους τους συναδέλφους που με τίμησαν με την ψήφο τους.

Η σημερινή δημοκρατική διαδικασία που ανέδειξε την διοίκηση του νέου ΦοΔΣΑ αδικήθηκε από τη στάση της μειοψηφίας, όμως θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι από την πλευρά μου εξαντλήσαμε όλες τις δυνατότητες για μια πιο συναινετική λύση χωρίς όμως δυστυχώς αποτέλεσμα.

Εμείς προχωράμε μαζί με τους συναδέλφους που είναι αποφασισμένοι να δώσουμε τη δύσκολη μάχη της διαχείρισης των απορριμμάτων στην περιφέρεια της κεντρικής Μακεδονίας.

Τα σκουπίδια δεν έχουν κομματικές αποχρώσεις και η αυτοδιοίκηση δεν είναι και δεν πρέπει να είναι το εξιλαστήριο θύμα των όποιων κομματικών σκοπιμοτήτων».
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου