ΚΟΜΟΤΗΝΗ Στρώνεται το βιομηχανικό δάπεδο του ποδηλατόδρομου

Μπορεί να έγινε αφορμή γειτονιές ολόκληρες να μοιραστούν στα δύο και καταστηματάρχες να υποστηρίζουν ότι θα μείνουν άνεργοι, όμως το έργο προχωρά και σιγά σιγά φτάνει στο τέλος του. Ο λόγος για τον ποδηλατόδρομο της Κομοτηνής που έγινε η αφορμή διαφωνιών και εντάσεων, ακόμα και αντιπαραθέσεων μεταξύ πολιτών με τη δημοτική αρχή που το στηρίζει. Σύντομα συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που τα πρώτα σκαπτικά μηχανήματα βγήκαν στους δρόμους και, ξήλωσαν τα πρώτα πεζοδρόμια. Ένα μεγάλο μέρος του έργου ολοκληρώθηκε και τοποθετήθηκαν τα προστατευτικά κάγκελα κατά μήκος του διευρυμένου πεζοδρομίου που θα φιλοξενήσει τους φίλους του ποδηλάτου.

Το επόμενο βήμα είναι η επίστρωση του βιομηχανικού δαπέδου. Σε αυτή τη φάση βρίσκονται οι εργασίες μπροστά από το πρώην σχολείο αρρένων Κομοτηνής, εκεί όπου σήμερα στεγάζονται οι διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ροδόπης. Εργάτες από χθες άρχισαν να στρώνουν το βιομηχανικό δάπεδο σε κόκκινο και πράσινο χρώμα. Υλικό αντιολισθητικό που έχει την ιδιότητα να προστατεύει, σε σχέση με την άσφαλτο, σε περίπτωση πτώσης.

Οι εργασίες θα συνεχιστούν και θα φτάσουν έως τη Ν. Ζωίδη και μετά, όπου δηλαδή έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών. Πολύ σύντομα λοιπόν οι ποδηλάτες θα διασχίζουν με τα δίκυκλα ευκίνητα μεταφορικά τους μέσα την πόλη, εύκολα και γρήγορα χωρίς να κινδυνεύουν να παρασυρθούν από κάποιο αυτοκίνητο ή να εμποδίζουν την κυκλοφορία, όπως συμβαίνει τώρα. Εξάλλου η εποχή είναι η κατάλληλη να συνεχιστούν οι εργασίες καθώς σταμάτησαν οι βροχές του χειμώνα και, αργούν οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού.
xronos.gr
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου