ΚΟΜΟΤΗΝΗ «Δίνω ζωή. Δώστε μου τη γέννα που αξίζω!» δράση ομάδας εθελοντών Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού



«Δίνω ζωή. Δώστε μου τη γέννα που αξίζω!», ονομάζεται η δράση που διοργανώνει στην Κομοτηνή την Κυριακή 14 Απριλίου από τις 12 το μεσημέρι έως τις 14:30, η Ομάδα Εθελοντών Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί, στο Συντριβάνι της Πλατείας Ειρήνης Κομοτηνής, στα πλαίσια της 1ης Πανελλαδικής Δράσης για Μαιευτήρια φιλικά προς Μητέρες και Βρέφη.

Θα δοθούν ενημερωτικά φυλλάδια σχετικά με τα 10 βήματα που πρέπει να τηρεί ένα μαιευτήριο για να είναι φιλικό προς τις μητέρες, τα 10 βήματα για να είναι φιλικό προς τα βρέφη και θα συζητήσουμε τις συνθήκες που επικρατούν στα μαιευτήρια, τα δικαιώματα της γυναίκας επιτόκου, πως αυτά απορρέουν από το Σύνταγμα και τους Νόμους της χώρας μας και πως μπορεί να τα διεκδικήσει.

Σκοπός της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση των νέων γυναικών, των εγκύων, αλλά και του ευρύτερου πληθυσμού και της πολιτείας για την αναγκαιότητα της πιστοποίησης όλων των μαιευτηρίων ως φιλικά προς τις μητέρες και τα βρέφη, της γέννας με σεβασμό προς την επίτοκο και την έναρξη του θηλασμού από την πρώτη στιγμή.

Η δράση είναι μια πρωτοβουλία του Πανελλαδικού Εθελοντικού Δικτύου Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας με την συνεργασία του Ελληνικού Δικτύου για τον Σεβασμό στην Γέννα (ENCA Hellas) και την υποστήριξη του Πανελλήνιου Δικτύου Δράσης για την Βρεφική και Παιδική Διατροφή (IBFAN Ελλάδος).

Την ίδια ημέρα το απόγευμα (18.00 - 20:00), η Ομάδα Εθελοντών και Υποστηρικτών Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Κομοτηνής σας καλεί στην αίθουσα του Θρακικού Ωδείου Κομοτηνής στις ενημερωτικές παρουσιάσεις σχετικά με τα 10 βήματα για τα φιλικά προς τα βρέφη νοσοκομεία της Unicef, σχετικά με το ενδεικτικό πλάνο τοκετού (birth plan) και τα δικαιώματα των γυναικών και των βρεφών κατά τον τοκετό, καθώς στην προβολή της ταινίας - ντοκιμαντέρ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη γέννα Freedom for Bith.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου