ΡΟΔΟΠΗ Παρέμβαση Χατζηοσμάν για την υλοτομία σε αγροκτήματα της περιοχής

O βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό ΠΕΚΑ Ευάγγελο Λιβιεράτο, με θέμα την υλοτομία σε αγροκτήματα της Ροδόπης. Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης.

«Η υπ’ αρ. 125934/337/01.02.2013 απόφαση της Ειδικής Γραμματείας Δασών σκοπό έχει να θεραπεύσει το υπαρκτό πρόβλημα της έλλειψης τίτλων ιδιοκτησίας σε εκτάσεις που εμφανίζονται ως αγροκτήματα και ζητείται η υλοτομία δασικών ειδών επί αυτών.

Σύμφωνα με την προαναφερόμενη απόφαση, η υποβολή υπεύθυνης δήλωσης του αιτούντος αποτελεί στοιχείο επί της κατοχής της αγροτικής έκτασης. Στη Ροδόπη η έλλειψη τίτλων ιδιοκτησίας αποτελεί τροχοπέδη στην διεκπεραίωση οποιασδήποτε εργασίας. Την φετινή χρονιά η υλοτομία σε αγροκτήματα θα έδινε λύση και ανακούφιση σε πολλά νοικοκυριά, αλλά στην πράξη η παραπάνω απόφαση δεν βρήκε πρακτική εφαρμογή.


Βάσει των παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Για ποιους λόγους δεν επωφελήθηκαν οι κάτοικοι της Ροδόπης από τις διατάξεις της υπ’ αρ. 125934/337/01.02.2013 απόφασης της Ειδικής Γραμματείας Δασών;

2. Για ποιους λόγους οι δηλώσεις των ενδιαφερομένων δεν γίνονται δεκτές από την Διεύθυνση Δασών Ροδόπης;

3. Θα παρέμβει για να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα υλοτομίας σε αγροκτήματα στη Ροδόπη που δεν διαθέτουν τίτλους ιδιοκτησίας;».

Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου