Το deal Εθνικής Eurobank θα αλλάξει τα δεδομένα και στην ασφαλιστική αγορά

Το πιο ενδιαφέρον τραπεζικό deal για την ασφαλιστική αγορά θα είναι αυτό της Εθνικής Τράπεζας με την Eurobank, καθώς οι θυγατρικές ασφαλιστικές εταιρίες δύο των Τραπεζών κατέχουν αρκετά υψηλά μερίδια στον κλάδο των ιδιωτικών συντάξεων.
Όπως εκτιμούν, παράγοντες της αγοράς, εφόσον υπάρξει ευόδωση της πρότασης θα έχουμε το πρώτο από τα deal στον τραπεζικό κλάδο που θα επηρεάσει και τον ασφαλιστικό Κλάδο.
Κι αυτό γιατί τόσο η Εθνική Ασφαλιστική όσο και η Εurolife ( κύρια μέσω του bank assurance ) κατέχουν σημαντικά μερίδια στην αγορά των ασφαλίσεων ζωής και ιδιωτικών συντάξεων που αθροιστικά καλύπτoυν το 25% των μεριδίων της αγοράς .
Επίσης και συνολικά τα μεγέθη των δύο θυγατρικών ασφαλιστικών εταιριών, (Εθνική Ασφαλιστική και Εurolife) με δεδομένο ότι η Εθνική Ασφαλιστική θεωρείται Leader στην αγορά, θα δημιουργήσουν ένα ασφαλιστικό «γίγαντα».
Οι δύο ασφαλιστικές δραστηριοποιούνται σε όλους τους βασικούς ασφαλιστικούς κλάδους , με την Εθνική Ασφαλιστική να διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα πρακτορειακά δίκτυα, ενώ η Εurolife ( που επίσης αναπτύσσεσαι τα τελευταία χρόνια και σε επίπεδο δικτύου) είχε ανάπτυξη κύρια μέσα από στον τομέα του bank assurance , στον οποίο στηρίζεται και η μεγαλύτερη παραγωγή στις ασφαλίσεις ζωής και σύνταξης.
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου