Αρνητικά γνωμοδότησε το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ για τον χρυσό

 Πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 3 Οκτωβρίου στην Κομοτηνή, η ειδική μονοθεματική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ για να αποφασιστεί η έγκριση ή μη της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την εξόρυξη Χρυσού στο Πέραμα Αλεξανδρούπολης. Παρόντες ήταν επίσης φορείς της ευρύτερης περιοχής, εισηγητές της εταιρείας ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΑ ΘΡΑΚΗΣ Α.Ε  καθώς και εισηγητές του ΤΕΕ Θράκης οι οποίοι και εξέθεσαν τις απόψεις τους επί του θέματος.

Μετά το πέρας της παρουσίασης της μελέτης και των εισηγήσεων ακολούθησε η ψηφοφορία η οποία ήταν κατά πλειοψηφία αρνητική, με τους Συμβούλους να γνωμοδοτούν "κατά" εκτιμώντας εν δυνάμει κινδύνους για το περιβάλλον και τα οικοσυστήματα, ύπαρξη μόνιμων επιπτώσεων στην μορφολογία της περιοχής και ασυμβίβαστο με βάση τις στρατηγικές επιλογές του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού σχεδιασμού της ΠΑΜΘ.

Μετά τις ομόφωνα αρνητικές θέσεις των Δημοτικών Συμβουλίων Αλεξανδρούπολης, Κομοτηνής και Μαρωνείας Σαπών η μελέτη απορρίφθηκε και από το Περιφερειακό Συμβούλιο με την ψηφοφορία να διαμορφώνεται ως εξής: Υπέρ 1, Κατά 44, Λευκά 2.

Υπέρ της έγκρισης της Περιβαλλοντικής μελέτης τάχθηκε μόνο ο Περιφερειακός Σύμβουλος Έβρου της συμπολίτευσης κ. Τζανίδης, ενώ λευκό ψήφισαν οι κ Ζαγναφέρης και Μιχελής, Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ξάνθης και Ροδόπης αντίστοιχα, από την Παράταξη του κου Παυλίδη.
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου