ΔΗΜΑΡ Σε έξαρση η λαθροϋλοτομία στα δάση της χώρας μας

Ερώτηση στον Υπουργό Αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε ο βουλευτής Β' Αθηνών της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γρηγόρης Ψαριανός σχετικά με την έξαρση του φαινομένου της παράνομης υλοτομίας

"Σε έξαρση βρίσκονται τον τελευταίο καιρό τα κρούσματα λαθροϋλοτομίας στη χώρα μας εξ αιτίας της αυξημένης τιμής του πετρελαίου αλλά και της ανεπαρκέστατης φύλαξης των δασών. Η έλλειψη φύλαξης τα Σαββατοκύριακα, τις αργίες αλλά και τις απογευματινές ώρες απ’ τους δασοφύλακες των περισσότερων Δασαρχείων της χώρας (τα οποία λειτουργούν με ωράριο δημοσίου) έχουν αποθρασύνει τους λαθροϋλοτόμους, οι οποίοι δεν περιορίζονται στην κοπή ξερών ή πεσμένων δέντρων, αλλά κόβουν καθημερινά χλωρά δέντρα τόσο για οικιακή χρήση όσο και για το εμπόριο.
Σε πολλές περιπτώσεις η παράνομη υλοτομία δεν αφορά μεμονωμένα περιστατικά με κίνητρο την επιβίωση, αλλά πρόκειται για οργανωμένη δραστηριότητα κυκλωμάτων που προσπορίζονται κέρδη από το παραεμπόριο ξυλείας σε βάρος του περιβάλλοντος.
Επειδή οι προξενούμενες ζημιές στα δάση της χώρας μας δύσκολα αποκαθίστανται,
επειδή το φαινόμενο τείνει να πάρει ανεξέλεγκες διαστάσεις.
Ερωτάται ο υπουργός:
• Τι μέτρα προτίθεται να λάβει για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λαθροϋλοτομίας στα δάση της χώρας μας;
• Προτίθεται να μεριμνήσει για την αναδιάρθρωση του ωραρίου των δασικών υπαλλήλων και την αύξηση των χορηγούμενων πόρων στις δασικές υπηρεσίες, ώστε τα δάση να προστατεύονται σε εικοσιτετράωρη βάση.

Ο ερωτών βουλευτής
Γρηγόρης Ψαριανός"

Γραφείο Τύπου Δημοκρατικής Αριστεράς
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου