Κ.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Πρόταση ενσωμάτωσης οδηγίας της ΕΕ για το μεταναστευτικό

 Ο Εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τριαντάφυλλου κατέθεσε πρόταση για ενσωμάτωση της οδηγίας του Συμβουλίου της Ευρώπης βάση της οποίας γίνεται δίκαιη η κατανομή των συνεπειών των μεταναστευτικών ροών.

“ Είμαστε αντιμέτωποι με τεράστιες μεταναστευτικές ροές για το μέγεθος της χώρας και πρέπει να καταστεί σαφές ότι δεν αρκεί η χρηματοδότηση της φύλαξης των συνόρων από την Ε.Ε. Απαιτείται ο επιμερισμός του μεταναστευτικού πληθυσμού. Και σε αυτό υπάρχει προηγούμενο με τη Βοσνία. Η Οδηγία 2001/55 του Συμβουλίου της Ευρώπης, η οποία ενσωματώθηκε στην Ελληνική έννομη τάξη με το ΠΔ 80/2006. Με την οδηγία αυτή προβλέφθηκε η δίκαιη κατανομή των βαρών μεταξύ των Κρατών-Μελών όσον αφορά την υποδοχή και την αντιμετώπιση των συνεπειών της υποδοχής, σε περίπτωση μαζικής εισροής εντοπισθέντων πληθυσμών.
Η πρωτοβουλία ανήκει στον Υπουργό Εξωτερικών που υποβάλλει αίτημα προς την Επιτροπή
Οι Υπουργοί Εσωτερικών και Εξωτερικών μπορούν να αποφασίσουν και να επεκτείνουν την προσωρινή προστασία και σε άλλες κατηγορίες εκτοπισθέντων.
Τέλος, σημειώνεται ότι η προσωρινή προστασία δεν προδικάζει την αναγνώριση του καθεστώτος του πρόσφυγα δυνάμει της Συνθήκης της Γενεύης.
Με το άρθρο λοιπον, 25 του ΠΔ προβλέπεται η διαδικασία μεταγωγής σε άλλα Κράτη – Μέλη.
Είναι λοιπόν, αναγκαιότητα η ενεργοποίηση του πλαισίου της Οδηγίας 2001/55, ιδιαίτερα για τη χώρα μας που αφενός δέχεται το 80% της ροής μεταναστών αφετέρου αντιμετωπίζει έντονα οικονομικά προβλήματα.”
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου