ΥΠ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ Τηλεφωνική συνομιλία Δ. Αβραμόπουλου με τον υπουργό εξωτερικών της Λιβύης Ashour Bin Khayal


Ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε σήμερα τηλεφωνική συνομιλία με τον Υπουργό Εξωτερικών της Λιβύης Ashour Bin Khayal.Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, η οποία έγινε σε φιλικό κλίμα, ο Υπουργός Εξωτερικών, αφού συνεχάρη τον ομόλογό του για την πρόσφατη διεξαγωγή των πρώτων ελεύθερων εκλογών στη χώρα, υπογράμμισε τη σταθερή βούληση της Ελλάδας για την ενίσχυση και περαιτέρω εμβάθυνση των παραδοσιακών δεσμών...
φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Λιβύης, ενώ προσκάλεσε τον ομόλογό του να επισκεφθεί τη χώρα μας. Ο Υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης σημείωσε από την πλευρά του την επιθυμία της λιβυκής πλευράς για στενότερη συνεργασία σε όλους τους τομείς με την Ελλάδα και οι δύο Υπουργοί συμφώνησαν να πυκνώσουν οι επαφές μεταξύ των υπηρεσιών των δύο χωρών επί θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος.
Στο πλαίσιο της συνομιλίας, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε τη σημασία που έχει για την ελληνική πλευρά η ταχεία διευθέτηση των προβλημάτων, που έχουν ανακύψει σχετικά με την κάλυψη των δαπανών περίθαλψης και διαμονής Λιβύων πολιτών προς ελληνικά νοσηλευτικά ιδρύματα και ξενοδοχεία. Επανέλαβε δε, τη σταθερή βούληση της Ελλάδας να διευκολύνει την παροχή ιατρικών υπηρεσιών, δεδομένων των ελλείψεων που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στις νοσηλευτικές υποδομές στη Λιβύη, λόγω των συγκρούσεων. Οι δύο Υπουργοί συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή για το θέμα και να διερευνήσουν τις δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας και σε άλλους τομείς.

Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου