ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ ΕΒΡΟΥ. Με αφορμή το πρώτο αλλά άτυπο open day των χρυσωρυχείων και...

πριν το open για πάντα(!) με κυβερνητική απόφαση, θυμίζουμε στους πάντες τον διάλογο!!! Στις 19/3/2012 μετά τη συνέντευξη τύπου στην οποία συμμετείχαμε, είχαμε γράψει:
  Τα ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΑ ΘΡΑΚΗΣ υπόσχονται extra ανταποδοτικά οφέλη και την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής
Ο κ.Paul Wright είναι...
ιδιοκτήτης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Eldorado Gold Corporation, Καναδικής εταιρείας με έδρα το Βανκούβερ.  Η Eldorado είναι εισηγμένη στα Χρηματιστήρια του Τορόντο, της Νέας Υόρκης και του Σύδνεϋ, με αρκετά μεταλλεία χρυσού στην Κίνα, Βραζιλία, Τουρκία, Φιλανδία  και αλλού.  Απασχολεί δε, περισσότερους από 6.000 υπαλλήλους.
Από την απάντηση - μέσω διερμηνέα, του Προέδρου και διευθύνοντα Συμβούλου της Eldorado Gold Corporation κ.Paul Wright σε εύστοχες ερωτήσεις του Θανάση Ζωγράφου, που προκάλεσαν...
αίσθηση και λειτούργησαν ως "διπλωματική" πίεση που τον οδήγησαν σε ιδιαίτερη δήλωση εκτός ατζέντας, όχι μόνο "βγήκε" είδηση, αλλά... για πρώτη φορά, μία νέα εξέλιξη προκύπτει
 για τα...ανταποδοτικά οφέλη στην τοπική κοινωνία, με την λειτουργία των Χρυσωρυχείων.
Στιγμιότυπο από την διάρκεια ερωτήσεων του Θανάση Ζωγράφου προς τον κ.Paul Wright,ο οποίος για την απάντησή του, διέθεσε  τον περισσότερο χρόνο! Δέκα περίπου λεπτά!!!
Ο κος Paul Wright, απευθυνόμενος προς τον blogger - ανεξάρτητο δημοσιογράφο, μέλος της ένωσης συντακτών διαδικτύου Θανάση Ζωγράφο, δήλωσε τονίζοντάς το μάλιστα, ότι εκτός από τα πολλαπλά οφέλη της επένδυσης για την Ελλάδα, προτίθεται να προσφέρει μέχρι... και extra οικονομικά οφέλη σε τοπικό επίπεδο, από τη λειτουργία των χρυσωρυχείων.
Η Υπ. Γρ. Τύπου της Εταιρίας, κατευθύνεται προς τον
Θανάση Ζωγράφο για ανταλλαγή χαιρετισμού

Αυτό αποτελεί νέα εξέλιξη για τα δεδομένα της Θράκης... και ελπίζουμε μέσα από το χαλί που στρώθηκε με αφορμή την ερώτηση του δημοσιογράφου, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, να αδράξει την ευκαιρία για να διαπραγματευτεί υπεύθυνα, έστω και την παραμικρή περίπτωση τελικής αδειοδότησης της «ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΑ ΘΡΑΚΗΣ Α.Ε».
Η κ. Στέλλα Καζακίδου, Υπ. Γρ. Τύπου της "Χρυσωρυχεία Θράκης ΑΕ",
σε εγκάρδια συνομιλία με τον Θανάση Ζωγράφο

Πιστεύουμε πως καλό είναι να λάβει υπ όψιν του κάθε πιθανή θετική εξέλιξη για την λειτουργία της και να μπει σε διάλογο με οικονομικούς όρους, ρόλο και απαιτήσεις, αξιοποιώντας πια, τα νέα δεδομένα, που μάλλον οδηγούν στο "άνοιγμα" των μεταλλείων Περάματος και Σαππών.
Αν έτσι συμβεί και προχωρήσουν στην εξόρυξη, να υπάρχουν τουλάχιστον οικονομικές διαπραγματεύσεις, που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τόπου! Σε αντίθετη περίπτωση κι αν  με Κυβερνητική Απόφαση Προχωρήσουν παρά τις ορδές των "στείρων" όχι...η Θράκη θα έχει χάσει το δικαίωμα διεκδίκησης για επιπλέον ανταποδοτικά και θα αρκεστεί στο...ότι προκύψει!!!
Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και σ αυτή της ακραίας διαφωνίας, φρόνιμο είναι να θυμόμαστε πως μόνο μέσα στον διάλογο υπάρχει η τακτική στρατηγική. Έξω από αυτόν... η άτακτη υποχώρηση θεωρείται επιτακτική!!!
Γενικό στιγμιότυπο, με τους προσκεκλημένους συναδέλφους. Δεξιά, διακρίνεται ο Θανάσης Ζωγράφος
Πάντως ο κ.Paul Wright αλλά και ο  Γενικός Διευθυντής των Χρυσωρυχείων Θράκης  κ. Γιώργος Μαρκόπουλος, υποστηρίζουν πως  η επένδυση αυτή, αποτελεί τη χρυσή ευκαιρία που θα προκαλέσει το ενδιαφέρον και πολλών άλλων επενδυτών, που επιτέλους θα βοηθήσουν στην δημιουργία μιας άλλης Θράκης.  
Οικονομικά αναπτυγμένης!!!
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου