ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΕΚΠΡ. ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ


 Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Να σας ενημερώσω, πριν πούμε οτιδήποτε θέλετε για...

το πρόγραμμα του Προέδρου αυτή την εβδομάδα:
Την Τετάρτη, στις 10 το πρωί, στα γραφεία του ΟΛΠ, στον Πειραιά, υπάρχει συνάντηση με παραγωγικούς φορείς και εκπροσώπους της περιοχής.
Μετά τη συνάντηση, θα γίνουν δηλώσεις στο γραφείο του κ. Ανωμερίτη, στον ΟΛΠ.

Στις 2 το μεσημέρι, θα γίνει η διακαναλική συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο.

Στις 6 το απόγευμα, υπάρχει συνάντηση με συνδικαλιστές εδώ, στο ΠΑΣΟΚ. Και στις 7.30, θα γίνει μία εκδήλωση για τις γυναίκες στην Αθήνα, σε χώρο που θα σας γνωστοποιηθεί αργότερα. 

Την Πέμπτη το απόγευμα, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα μιλήσει στη Ρόδο.

Και κλείνουμε με την ομιλία του στο Σύνταγμα, στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Περιμένετε κόσμο στο Σύνταγμα;

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Έχουμε ξαναπεί κι άλλη φορά, για το θέμα των ανοιχτών συγκεντρώσεων, ότι το ΠΑΣΟΚ είναι η παράταξη που έχει εμπεδώσει στη χώρα τη Δημοκρατία. Είμαστε πολύ υπερήφανοι γι’ αυτό, έχουμε δικαιώσει τον αγώνα πάρα πολλών γενεών και νομίζω ότι έχουμε απόλυτο δικαίωμα και δυνατότητα να εκφράσουμε δημόσια τον πολιτικό μας λόγο. Και αλίμονο εάν δεν συμβαίνει αυτό. Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπισθούμε τη Δημοκρατία, τη δημοκρατική λειτουργία και τους δημοκρατικούς θεσμούς.

Κάναμε την ανοιχτή συγκέντρωση στην Θεσσαλονίκη, ήταν μια συγκέντρωση με πάρα πολύ κόσμο, με παλμό, μια συγκέντρωση στην οποία μετείχαν οικογένειες και παιδιά, δεν είχαν να φοβηθούν τίποτα και ήταν μια γιορτή για τη Δημοκρατία. Αυτό θα είναι και το Σύνταγμα.

Και καλούμε όλο τον κόσμο, που στήριξε το ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια, να δώσει δυναμικά το «παρών». Το μήνυμα όλων των συγκεντρώσεων, στις οποίες μετείχα και εγώ το Σαββατοκύριακο, ήταν ότι ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ κρατάει ψηλά τη σημαία.

Είμαστε υπερήφανοι που κρατήσαμε τη χώρα όρθια. Και είναι η δική μας πρόταση, που μπορεί να την οδηγήσει, το αργότερο σε τρία χρόνια, σε έξοδο από την εξάρτηση του μνημονίου.

Καλούμε και τις υπόλοιπες δυνάμεις, που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, να σταθούν υπεύθυνα σ’ αυτή την πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση για τον τόπο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μας λέτε ότι, σύμφωνα μ’ εσάς, είχε κόσμο, αλλά δεν φάνηκε κάτι τέτοιο, ούτε προκύπτει αθρόα προσέλευση σε όλες τις συγκεντρώσεις του ΠΑΣΟΚ. Αυτό σας προβληματίζει; Και το λένε και οι υποψήφιοι, δηλαδή. Υποψήφιοι Βουλευτές της Β’ Αθήνας εκφράζουν προβληματισμό γενικά, για το γεγονός ότι ο κόσμος δεν πάει.

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Κατ΄ αρχήν, στη Β’ Αθήνας δεν έχει γίνει κάποια κεντρική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ. Εγώ συμμετείχα και στην Θεσσαλονίκη, και στην Κομοτηνή. Σας λέω, λοιπόν, ότι σύμφωνα με τα δεδομένα της εποχής, γιατί δεν μιλάμε για πριν μερικές δεκαετίες, ήταν πάρα πολύ καλή η συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης, με πολύ καλό κλίμα, με πολύ καλή διάθεση, με παρουσία όλων των ηλικιών και των γενεών, όπως επίσης ήταν πάρα πολύ δυναμική η παρουσία της νεολαίας στην Κομοτηνή.

Πρέπει να σας πω ότι εγώ έφτασα νωρίτερα και τους έβλεπα να περπατούν στο δρόμο, πηγαίνοντας στη συγκέντρωσή μας και είδα ένα πάρα πολύ ενθαρρυντικό και αισιόδοξο μήνυμα. Το δε σύνθημά τους προς τον Βαγγέλη Βενιζέλο, ότι «στα χέρια σου κρατάς το μέλλον μιας γενιάς», νομίζω πως είναι το κεντρικό διακύβευμα αυτών των εκλογών. Και αυτό που θα πρέπει ο κάθε ψηφοφόρος να έχει στο μυαλό του, την ημέρα που θα πάει στην κάλπη, είναι ότι με την ψήφο του κρατάει στα χέρια του το μέλλον, όχι μόνο αυτής της γενιάς, που έδωσε το «παρών» στην Κομοτηνή, αλλά και της επόμενης.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα συμμετέχετε σε συγκυβέρνηση την επόμενη μέρα;

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Εμείς είμαστε απολύτως ξεκάθαροι. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι δεδομένο. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να συμμετέχει, εφ' όσον υπάρχει αυτή η καθαρή εντολή του Ελληνικού λαού, για να διαμορφώσει τη φιλοευρωπαϊκή και προοδευτική συμμαχία, ακριβώς επειδή είναι στο μέσον του πολιτικού φάσματος.

Γι’ αυτό διεκδικούμε να είμαστε πρώτο κόμμα, γιατί πιστεύουμε ότι μπορούμε να καθίσουμε γύρω από ένα τραπέζι τις δυνάμεις που πιστεύουν στην Ευρώπη και να βρούμε αυτά που μας ενώνουν. Είναι πάρα πολύ ξεκάθαρη η στάση μας από την αρχή και πάρα πολύ συγκεκριμένη.

Και εκτός από τη διάθεσή μας να διαμορφώσουμε αυτή τη συμμαχία, παρουσιάσαμε ένα ολοκληρωμένο Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης, που πιστεύουμε ότι μπορεί να αποτελέσει τη βάση της συζήτησης.

Και αυτό ακριβώς λέει και η δήλωση. Λέμε πολύ συγκεκριμένα πράγματα, που είναι μετρημένα λέξη προς λέξη, ευρώ προς ευρώ, χωρίς παροχολογίες, χωρίς υποσχέσεις στους πάντες, όπως γινόταν μέχρι πρότινος και όπως κάποιες άλλες δυνάμεις, όπως ο κ. Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία, εξακολουθούν και  κάνουν.

Έχουμε λοιπόν μια πολύ συγκεκριμένη πρόταση, που μπορεί να αποτελέσει τη βάση της συμφωνίας. Και τους καλούμε όλους να πάρουν θέση απέναντι σ’ αυτή την προοπτική.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το ενδεχόμενο επαναληπτικών εκλογών, έχουμε ακούσει από τον κ. Βενιζέλο ότι το θεωρεί καταστροφικό, είναι ορατό, όμως;

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Εμείς πιστεύουμε ότι το ΠΑΣΟΚ, σ’ αυτές τις εκλογές, θα είναι πρώτο κόμμα. Πιστεύουμε ότι ο λαός θα δώσει μια ξεκάθαρη εντολή και πιστεύουμε και δεσμευόμαστε και εγγυόμαστε ότι θα μπορέσουμε να διαμορφώσουμε αυτή τη συμμαχία, που έχει ανάγκη τόσο πολύ αυτή τη στιγμή ο τόπος.  
ΧΡΗΣΗ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου