Τα παιδιά λένε ψέματα για χάρη του Facebook

Έρευνα έδειξε ότι οι ανήλικοι χρήστες του διαδικτύου ψεύδονται για την ηλικία τους, ώστε να καταφέρουν να αποκτήσουν σελίδα στο Facebook, ενώ οι γονείς τους είναι απόλυτα σύμφωνοι με αυτό.
Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό First Monday, αναφέρει ότι οι περισσότεροι γονείς όχι μόνο δε γνωρίζουν ότι το Facebook έχει...
όριο ηλικίας (13 ετών), αλλά βοηθούν τα παιδιά τους να δηλώσουν άλλη ημερομηνία γέννησης κατά την εγγραφή τους, ώστε να αποκτήσουν λογαριασμό.
Όσοι αντιτίθενται στη χρήση Facebook από μικρά παιδιά, αδυνατούν να εξηγήσουν το λόγο. Αρκετοί απάντησαν ότι τα παιδιά απλά δεν χρειάζεται να έχουν παρουσία στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, άλλοι ότι η γλώσσα και το περιεχόμενο είναι ακατάλληλα, ενώ οι περισσότεροι απάντησαν απλά ότι δε γνωρίζουν!
Από τους 1007 γονείς που συμμετείχαν στην έρευνα, μόνο δύο απάντησαν σωστά: Λόγω προστασίας προσωπικών δεδομένων των ανηλίκων.
Ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι το 89% δήλωσε πως πρέπει να υπάρχει όριο ηλικίας στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης και μάλιστα αυτό να είναι τα 15 χρόνια. Όμως, την ίδια στιγμή σχεδόν οι μισοί απάντησαν ότι τα παιδιά τους ηλικίας κάτω των 13 ετών έχουν Facebook.
Ο υπεύθυνος του προσωπικού απορρήτου της σελίδας δήλωσε ότι καθημερινά διαγράφονται περίπου 20.000 χρήστες, όπου διαπιστώνεται ότι είναι κάτω των δεκατριών, αλλά είναι χιλιάδες τα παιδιά που παραμένουν, καθώς είναι αδύνατον η σελίδα να διασταυρώσει την πραγματική ηλικία τους.
nooz.gr
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου