Η Βουλγαρία αξιολόγησε θετικά την περιβαλλοντική μελέτη του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη

ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ η τελική φάση αδειοδότησης του αγωγού πετρελαίου Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, μετά την απόφαση του Yπουργείου Περιβάλλοντος και Υδάτων της Βουλγαρίας, με την οποία έκανε θετική αξιολόγηση της νέας περιβαλλοντικής μελέτης του αγωγού για το λιμάνι του Μπουργκάς που είχε παραδοθεί πριν από λίγες εβδομάδες...
Η απόφαση γνωστοποιήθηκε στην εταιρία υλοποίησης του αγωγού (TBP) με προχθεσινή επιστολή του βουλγαρικού υπουργείου και ανακοινώθηκε χθες στο πλαίσιο της ελληνοβουλγαρικής συνάντησης για το ίδιο θέμα, που διεξήχθη στη Σόφια.

Για εξαιρετικά θετική εξέλιξη, που δικαιώνει τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, μιλάει σε σχετική δήλωσή του ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης και προσθέτει: «Η σημαντική αυτή εξέλιξη, μετά μάλιστα την πρόσφατη ψήφιση από την ελληνική Βουλή του νομοσχεδίου που χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο έργο ως έργο εθνικής σημασίας, αποτελεί αναμφισβήτητα έναν σημαντικό σταθμό στην πορεία εξέλιξης του έργου. Με την ίδια προσήλωση στον στόχο θα συνεχίσουμε και στα επόμενα βήματα».
Πρέπει να σημειωθεί ότι η θετική αξιολόγηση από το βουλγαρικό Yπουργείο Περιβάλλοντος, με δεδομένο ότι έχει ήδη προηγηθεί από τον Ιούλιο του 2010 η αντίστοιχη αποδοχή εκ μέρους των ελληνικών αρχών της πληρότητας της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του τμήματος του αγωγού στην ελληνική επικράτεια, σημαίνει ότι μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Βουλγαρία οι προβλεπόμενες από το εθνικό και κοινοτικό δίκαιο διαδικασίες δημόσιας διαβούλευσης με τους πολίτες, το περιφερειακό συμβούλιο και τους λοιπούς φορείς από τις περιοχές που θα διέλθει ο αγωγός.

Σημειώνεται ότι χθες έγινε στη Σόφια ελληνοβουλγαρική συνάντηση για τα περιβαλλοντικά θέματα του αγωγού με συντονισμό της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Ε.Ε. και με συμμετοχή εκπροσώπων των Yπουργείων Περιβάλλοντος της Ελλάδας και της Βουλγαρίας.
agelioforos.gr photo:tvxs.gr

Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου