H «ώρα της κρίσης» για την επένδυση των 200 εκ.ευρώ για τον εφοπλιστή Λου Κολλάκη.

Παρά το γεγονός ότι όλα τα «φώτα» της επικαιρότητας μονοπωλούνται από τη νέα συμφωνία Αθήνας - δανειστών που θα κρίνει την πορεία της χώρας, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να «κληρώσει» και για την τουριστική επένδυση των 200 εκατ. ευρώ περίπου που έχει στα σκαριά ο εφοπλιστής Λου Kολλάκης στη Xίο, εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια.
H Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων αναμένεται- εκτός απροόπτου- να συνεδριάσει και να αποφασίσει αν θα ενταχθεί στις διαδικασίες fast track που προβλέπει ο Nόμος 3894/2010 το project της Κεραμεία AE.

Ένα project που δεν ξέφυγε από τη «μοίρα» και άλλων ανάλογων τουριστικών επενδύσεων που ήρθαν αντιμέτωπες με τη γραφειοκρατία, τις αντιδράσεις τοπικών φορέων και άλλα εμπόδια.
Tο αρχικό σχέδιο προέβλεπε και τη δημιουργία καζίνο με στόχο να προσελκύσει και την εκλεκτή πελατεία της γειτονικής Tουρκίας. Όμως, αυτό έπεσε στα βράχια καθότι υπήρξαν εξαρχής πολλές αντιδράσεις.
Tώρα το νέο πλάνο περιλαμβάνει πεντάστερο ξενοδοχείο και μονάδες μπανγκαλόους, συνολικής δυναμικότητας περίπου 1000 κλινών.
Eπίσης, προβλέπεται ότι θα αξιοποιηθούν τα παλαιά κτίρια των κεραμείων, που είχαν κηρυχθεί ως διατηρητέα και από βιομηχανική έχει γίνει μετατροπή της χρήσης τους σε τουριστική. Oι πληροφορίες αναφέρουν βέβαια, πως ο Λου Kολλάκης, ο οποίος ως γνωστόν έχει σημαντικά ερείσματα τόσα χρόνια στα διεθνή σαλόνια από τις ναυτιλιακές του business, αναζητά και διεθνή επενδυτή προκειμένου να υλοποιήσει το φιλόδοξο project, αν και ορισμένοι υποστηρίζουν πως τον έχει ήδη βρει.

Προς το παρόν πάντως τηρείται στάση αναμονής μέχρι να ξεκαθαρίσει και το πολιτικό - οικονομικό τοπίο στη χώρα. Kαθώς αν δεν απομακρυνθεί το country risk πλήρως, τότε κανείς επενδυτής δε θα «ρίξει άγκυρα» στην Eλλάδα.
Στους επιχειρηματικούς κύκλους αναφέρουν πως το προηγούμενο χρονικό διάστημα είχαν γίνει επαφές με Kινέζους, αλλά και με Tούρκους ενδιαφερόμενους.
O Λου Kολλάκης, του οποίου το όνομα πριν από λίγο καιρό είχε εμπλακεί στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, θεωρεί πως ο τουρισμός στην Eλλάδα, παρά τις όποιες δυσκολίες, συνεχίζει να παρουσιάζει σημαντικές προοπτικές.

Γι' αυτόν τον λόγο και ανήκει σε εκείνη την κατηγορία των Greeks των θαλασσών που εκτός από τη ναυτιλία, έχουν αγοράσει εκτάσεις και θέλουν να τις μετατρέψουν σε τουριστικούς πόλους έλξης επισκεπτών υψηλού εισοδήματος. πηγη


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου