Όχι δάκρυα για τη Συρία: «Είμαι κυριολεκτικά αηδιασμένη, υπάρχουν παιδιά που τους έχασαν όλους»

 

«Είμαι κυριολεκτικά  αηδιασμένη αυτή τη στιγμή. Ζω στην Συρία και βρισκόμαστε σε πόλεμο επί 7 χρόνια. Υποφέραμε πολλά σε αυτή την πόλη, εντάξει; Υποφέραμε πολλά. Χάσαμε πολλούς ανθρώπους που αγαπούσαμε και υποφέραμε από τον πόλεμο για 7 χρόνια. Δεν έχουμε ηλεκτρικό, δεν έχουμε αέριο, δεν έχουμε τίποτα. Δεν έχουμε τίποτα από αυτά που κάθε ανθρώπινη ύπαρξη μπορεί να χρειάζεται, εντάξει; Δεν διαθέτουμε καν τα φυσιολογικά πράγματα για τις ανθρώπινες ανάγκες, να καλύψουμε τις φυσιολογικές ανάγκες. Και τώρα συνέβη ο σεισμός κι ούτε ένας άνθρωπος δεν προσπάθησε να μας βοηθήσει. Ναι, ξέρω ότι συνέβη στην Τουρκία και λυπάμει τόσο πολύ για την Τουρκία.

Και γνωρίζω ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που υποφέρουν στην Τουρκία, αλλά υποφέρουμε κι εμείς. Eίμαστε κι εμείς άνθρωποι. Είμαστε άνθρωποι. Σταματήστε να το κάνετε αυτό, να μη μας βοηθάτε με κανένα τρόπο. Τι κάναμε; Είμαστε άνθρωποι. Δεν φταίμε εμείς που έγινε ο πόλεμος και για όσα συνέβησαν. Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας. Άνθρωποι πεθαίνουν και δεν έχουμε πουθενά να πάνε. Τα σπίτια τους κατέρρευσαν και, κυριολεκτικά, υπάρχουν παιδιά που έχασαν όλους τους συγγενείς τους. Ολόκληρες οι οικογένειές τους έχουν χαθεί πλέον. Σας παρακαλώ, οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει. Μοιράστε αυτό το μήνυμα και πείτε στους ανθρώπους ότι η Συρία υποφέρει. Παρακαλώ δώστε οτιδήποτε, χαρίστε ό,τι μπορείτε, σας παρακαλώ βοηθήστε. Δεν είναι δίκαιο! Δεν είναι δικό μας λάθος, που γεννηθήκαμε σε μία χώρα, από την οποία δεν μπορούμε καν να φύγουμε. Εντάξει; Δεν είναι δικό μας λάθος, που το διαβατήριό μας δεν μας επιτρέπει να πάμε πουθενά στον  κόσμο. Δεν είναι δικό μας λάθος. Τουλάχιστον βοηθήστε τους ανθρώπους που πεθαίνουν. Βοηθήστε τουλάχιστον τους ανθρώπους που, κυριολεκτικά, δεν έχουν σπίτι, δεν έχουν οικογένεια αυτή τη στιγμή. Και δεν ξέρουν που να πάνε γιατί δεν έχουν χρήματα. Βοηθήστε οποιονδήποτε, μάθετε ότι συμβαίνει αυτό. Μην αφήνετε τα ΜΜΕ να σας κοροϊδεύουν και να λένε ”βοηθάμε τη Συρία”. Κανένας δεν βοηθάει τη Συρία και θα σας το αποδείξω. Θα σας δείξω μία εικόνα, που δείχνει ότι ούτε ένα αεροπλάνο δεν φτάνει στη Συρία. Ούτε ένα αεροπλάνο! Σας παρακαλώ, λοιπόν, διαδώστε το μήνυμα και δωρήστε ό,τι μπορείτε. Σας παρακαλώ!»

Είναι το μήνυμα που βιντεοσκόπησε ένα νέο κορίτσι - παιδί σχεδόν, με δάκρυα στα μάτια, σε μία χώρα που η αξία του ανθρώπου έχει μηδενιστεί εδώ και πολύ καιρό.

Η Ελλάδα (το υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του χθες το απόγευμα), όπως και άλλες χώρες, κινητοποιούνται με καθυστέρηση για να συγκεντρώσουν είδη πρώτης ανάγκης και βοήθεια κάθε μορφής για την Τουρκία και τη Συρία.

Αν στην Τουρκία πεθαίνουν χιλιάδες αβοήθητοι θαμμένοι κάτω από ερείπια και στο δριμύ ψύχος, επειδή δεν αρκούν τα σωστικά συνεργεία που έσπευσαν από δεκάδες χώρες του κόσμου, τότε τί να υποθέσει κάποιος για την Συρία, όπου οι εμπόλεμες συγκρούσεις συνεχίζονται ενώ η χώρα παραμένει σε διεθνή αποκλεισμό;


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου