Όλα εδώ πληρώνονται!


 

Γράφει ο Θανάσης Κ.

Ο κ. Φιλίστωρ Δεσταμπασίδης συνελήφθη προχθές, με την κατηγορία ότι είχε στήσει “εγκληματική οργάνωση”!
Και η κυβέρνηση τον κατονόμασε ως ένα από τους δύο, κατά τα άλλα “προστατευόμενους μάρτυρες”, της υπόθεσης Novartis.
Όταν είχαν κατηγορηθεί δέκα πολιτικά πρόσωπα στην Ελλάδα – μεταξύ των οποίων δύο πρώην Πρωθυπουργοί και οι υπόλοιποι πρώην υπουργοί – είχαν διασυρθεί, είχαν κρεμαστεί στα μανταλάκια και τελικά οι κατηγορίες αποδείχθηκαν όλες… τζούφιες! Και τελικά αρχειοθετήθηκαν…
Δεν δικάστηκαν καν! Γιατί ήταν εντελώς ανυπόστατες…
Ανυπόστατες κατηγορίες σημαίνει συκοφαντίες.

Αυτά για τα οποία κατηγορείται σήμερα ο κ. Δεσταμπασίδης δεν θα τα κρίνω.
Εγώ σέβομαι το λεγόμενο “τεκμήριο της αθωότητας”.
Αλλά εδώ τίθενται κάποια πολύ ουσιώδη ερωτήματα:

* Πρώτον, τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται σήμερα ο κ. Δεσταμπασίδης φέρεται να τα έχει διαπράξει, πότε ακριβώς;
Πριν ανοίξει η υπόθεση Νοvartis και πριν του δοθεί “προστασία”;
Ή μετά;
Πάντως η εταιρία τον είχε ήδη απομακρύνει πολύ πριν: από το 2015.
Αν, όπως φαίνεται, τα έχει διαπράξει την τελευταία διετία και πάντως όσο ήταν – και παρέμενε – “προστατευόμενος μάρτυς”, αυτό είναι πολύ σοβαρό: σημαίνει ότι η Δικαιοσύνη προστάτευε ένα επικίνδυνο απατεώνα!
Και στο μεταξύ ήδη από τα τέλη του 2017, η τότε Εισαγγελέας Διαφθοράς κ. Τουλουπάκη, του είχε δώσει “προστασία”, ώστε να μην μπορεί να ελεγχθεί η αξιοπιστία του από όσους κατηγορούσε τότε.
Το ότι ο Δεσταμπασίδης δεν ήταν, ούτε μπορούσε να θεωρηθεί, “αξιόπιστος”, όφειλε να το γνωρίζει η κα Τουλουπάκη από τότε!
Ας ρώταγε τουλάχιστον, γιατί τον είχε απομακρύνει η Novartis χρόνια πριν…
Κι όμως! Βάσισε τις κατηγορίες της κατά 10 πολιτικών, στις “καταθέσεις” ενός ΑΝαξιόπιστου μάρτυρα.
Ταυτόχρονα όταν θα αποκαλυφθεί και η ταυτότητα της τρίτης προστατευόμενης μάρτυρος (της “Κελέση”) θα προκύψει ότι σοβαρές ενστάσεις ΑΝαξιοπιστίας υπήρχαν και για εκείνη.
Δηλαδή δεν υπήρξε ποτέ στοιχειώδης έλεγχος αξιοπιστίας των μαρτύρων στους οποίους δόθηκε “προστασία”. Και δεν έγινε ποτέ στοιχειώδης έλεγχος της σοβαρότητας των καταθέσεων τους, στις οποίες βασίστηκε η παραπομπή τότε 10 πολιτικών προσώπων.
Μ’ άλλα λόγια δεν έγινε ποτέ ουσιαστική προανάκριση.
Η κα Τουλουπάκη πότε θα ελεγχθεί γι’ αυτό;

* Δεύτερον, ο νόμος περί προστασίας μαρτύρων “εθνικού συμφέροντος” για να ελεγχθεί η διαφθορά στο Δημόσιο (νόμος που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση Σαμαρά!) προέβλεπε σαφώς ότι τέτοιου είδους μάρτυρες, για να λάβουν “προστασία” από την κυβέρνηση, πρέπει:
– πρώτον να μην εμπλέκονται οι ίδιοι στην υπόθεση που καταγγέλλουν
– και δεύτερον πρέπει οι ίδιοι να μην έχουν συμφέρον από την έκβαση της υπόθεσης.
Όπως αποδεικνύεται σήμερα, με την αποκάλυψη της ταυτότητας του κ. Δεσταμπασίδη, ο ίδιος “εμπλεκόταν” άμεσα. Άρα δεν μπορούσε να του δοθεί “προστασία”.
Αν αληθεύουν όλα αυτά, η κα. Τουλουπάκη δεν “εφάρμοσε” τον νόμο.
Τον παραβίασε πλήρως!
Έδωσε προστασία σε ένα μάρτυρα που ΔΕΝ ήταν αξιόπιστος και εμπλεκόταν ο ίδιος στην υπόθεση. Πράγμα αντιδικονομικό και παράνομο!
Πώς ακριβώς ελέγχθηκε η κα Τουλουπάκη γι’ αυτά;
Ή μήπως ΔΕΝ ελέγχθηκε;
(Αυτή ήταν μία μόνο από τις πολλαπλές δικονομικές παραβιάσεις, δηλαδή παρανομίες, που έκανε η εισαγγελική ομάδα Τουλουπάκη. Ούτε γι’ αυτά ελέγχθηκε η ίδια ή οι συνεργάτες της…)

* Τρίτον, οι τότε συκοφαντηθέντες πολιτικοί διαμαρτυρήθηκαν έντονα για το διασυρμό τους. Ένας ή δύο άσκησαν μηνύσεις και κατά των ίδιων των προστατευομένων μαρτύρων. Μηνύσεις, όμως, που δεν προχώρησαν, αφού η Δικαιοσύνη τους “προστάτευε” και εξακολουθούσε να τους “προστατεύει”!
Μέχρι που τον ένα εκ των τριών, τον κατηγόρησε για άλλα πράγματα και τώρα το δεύτερο από τους τρείς τον συνέλαβε η Αστυνομία και τον κατονόμασε η ίδια η κυβέρνηση.
Ερώτημα: Οι μηνύσεις που ασκήθηκαν εναντίον τους απ’ όσους οι ίδιοι συκοφάντησαν, θα προχωρήσουν τώρα;

* Τέταρτον: από τους τρείς τότε προστατευόμενους μάρτυρες, ο ένας (το όνομα του οποίου έχει ήδη αποκαλυφθεί) κατέθεσε ότι τον εκβίαζαν να καταθέσει κατά Σαμαρά και υπολοίπων.
Ο δεύτερος, το όνομα του οποίου αποκαλύπτεται τώρα, όταν εξετάστηκε από την προανακριτική Επιτροπή της Βουλής είχε καταθέσει εντελώς διαφορετικά πράγματα ως φυσικό πρόσωπο (Φιλίστωρ Δεσταμπασίδης) και εντελώς αντίθετα όταν κατέθεσε ως “προστατευόμενος μάρτυρας Μάξιμος Σαράφης”.
Τώρα που αποκαλύφθηκε ότι πρόκειται για το ίδιο άτομο, είναι προφανές ότι σε μια από τις δύο καταθέσεις είπε ψέματα.
Δηλαδή υπήρξε ψευδομάρτυρας! Αυτό είναι σοβαρό αδίκημα.
Θα ελεγχθεί γι’ αυτό;
Το ίδιο ισχύει και για το τρίτο πρόσωπο, την προστατευόμενη μάρτυρα “Κελέση” το πραγματικό όνομα της οποίας έχει επίσης δημοσιευτεί. Και η οποία επίσης άλλα κατάθεσε ως φυσικό πρόσωπο κι άλλα ως “προστατευόμενη μάρτυρας”.
Ερώτηση: Πότε θα ελεγχθούν και για την ψευδομαρτυρία τους στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής;
(Πέρα από τις προηγούμενες συκοφαντίες τους κατά των 10 πολιτικών προσώπων…)

Όλα αυτά δεν είναι “νομικίστικες λεπτομέρειες”. Είναι τεράστια πολιτικά ζητήματα: αποκαλύπτεται ένα αληθινό καρκίνωμα οργανωμένης θεσμικής εκτροπής:
Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, εκεί γύρω στο 2017, βρίσκουν άτομα απολύτως “ευάλωτα”, και τα αναγκάζουν να καταθέσουν ψέματα σε βάρος πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να διασύρουν τους αντιπάλους τους και να κερδίσουν τις επόμενες εκλογές.
Αλλά χρειαζόταν και η “συνεργασία” της Δικαιοσύνης. Διώχνουν λοιπόν, δικαστικούς λειτουργούς που αρνούνταν να εμπλακούν σε τέτοια αντιθεσμικά “τερατουργήματα” και τους αντικαθιστούν με άλλους, πιο “συναινετικούς” δικαστικούς, που οργανώνουν “προανάκριση” – η οποία ΔΕΝ ήταν προανάκριση! Και δίνουν προστασία σε συκοφάντες που ΔΕΝ δικαιούνταν καμία προστασία…
Δεν τους “πίστεψαν”. Μάλλον τους “δασκάλεψαν”!

Μ’ άλλα λόγια από τους τρείς κουκουλοφόρους-“προστατευόμενους μάρτυρες” ο ένας ήδη κατέθεσε ότι τον εκβίαζαν να συκοφαντήσει τους δέκα πολιτικούς.
Οι άλλοι δύο αποκαλύπτονται εντελώς αναξιόπιστα πρόσωπα.
Κι ο ένας εξ αυτών αποκαλύπτεται σήμερα ως ύποπτος εγκληματικών πράξεων που φέρεται να διέπραξε ενώ ήταν “προστατευόμενος”.
Πέρα απ’ όσα έκανε πριν…

Πρόκειται για αληθινή σκευωρία!

Το σχέδιο κατέρρευσε γιατί ήταν βλακώδες στη σύλληψη και εντελώς “ερασιτεχνικό” στην εκτέλεση. Και γιατί οι συκοφαντηθέντες αντιστάθηκαν σθεναρά. Και γιατί, στην πορεία βρέθηκαν δικαστικοί που επίσης αντιστάθηκαν…
Αν το σχέδιο ήταν πιο “έξυπνο”,
αν στην εκτέλεση του ήταν περισσότερο “επαγγελματικό”,
αν οι συκοφαντηθέντες δεν αντιστέκονταν
και αν δεν υπήρχαν έντιμοι δικαστικοί να αντιδράσουν στην πορεία, το σχέδιο θα είχε επιτύχει.
Και θα είχε συντελεστεί αληθινή εκτροπή:
Ένα κόμμα θα είχε διαιωνίσει την εξουσία του και θα είχε κερδίσει τις εκλογές, χειραγωγώντας την Δικαιοσύνη και συκοφαντώντας τους αντιπάλους του.
Όλα αυτά τα αδικήματα συντελέσθηκαν, απλά το σχέδιο απέτυχε.
Ερώτηση: Θα πληρώσει κανείς;
Ή θα περιμένουμε την επόμενη φορά, μια επόμενη κυβέρνηση, να κάνει ακριβώς τα ίδια – απλώς να τα κάνει “καλύτερα”;

Ερώτηση: Τώρα που η ίδια η κυβέρνηση αποκάλυψε και το όνομα του δεύτερου προστατευομένου μάρτυρα, θα αρθεί – επιτέλους – η “προστασία” τους, ώστε να δικαστούν για συκοφαντία και ψευδομαρτυρία – και να μάθουμε ποιοί τους έβαλαν;

Κι ένα τελευταίο: Η σημερινή κυβέρνηση γιατί ΑΡΓΗΣΕ τόσο πολύ να δει τα προφανή; Θα μας απαντήσει κανείς;
Και γιατί, άραγε, θα έπρεπε να αποκαλυφθούν όλα αυτά – που τα ήξεραν όλοι εδώ και χρόνια – τώρα μόλις, όταν “σκάει” η εντελώς άσχετη υπόθεση των υποκλοπών;
Γιατί θα έπρεπε να δοθεί το πρόσχημα ότι πρόκειται για απόπειρα “συμψηφισμού αμαρτιών”;
Οι αμαρτίες δεν “συμψηφίζονται”!
Πληρώνονται. Όλες!

http://lastpoint.gr/ola-edo-plironontai/

(Ανάρτηση από το Στρατηγό εα κ. Αθαν. Καραντζίκο)


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου