Mε απεργία διαρκείας απειλούν πλέον οι ηθοποιοί: «Πρέπει η Πολιτεία να έχει το κουράγιο να μας ακούσει» [βίντεο]

Ηθοποιοί, μουσικοί, καλλιτέχνες και φοιτητές δραματικών σχολών πραγματοποιούν πορεία διαμαρτυρίας στη Βουλή, Αθήνα, Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

Δεν μπόρεσα να καταλάβω τη φιλοσοφία του..."καλλιτέχνη" που ενενεύσθη αυτό το  νομικό έκτρωμα (θήλεως άνευ επιβήτορος)
Λίγη ντροπή δεν υπάρχει; Ασχετοσύνη ή  -το πιθανότερο- ΥΣΤΕΡΟΒΟΥΛΙΑ ; Θα πρέπει να διερευνηθεί ΠΟΙΟΣ ΟΦΕΛΕΙΤΑΙ από την ιστορία αυτή, για να βρούμε και τα αίτια  και τον εμπνευστή της αποφάσεως αυτής... (Εξ άλλου ο καιρός γαρ εγγύς! Οι εκλογές κοντά είναι, πολύ κοντά...)
Juan
 

Για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των ηθοποιών κατά του προεδρικού διατάγματος που εξισώνει τα πτυχία των καλλιτεχνικών και δραματικών σχολών, ωδείων, σχολών χορού και κινηματογράφου, με τα απολυτήρια Λυκείου, μίλησε στην ΕΡΤ3 ο ηθοποιός, Θανάσης Δισλής.

Όπως είπε, πρόκειται για μία άδικη απόφαση, καθώς για να τελειώσει κάποιος την σχολή, χρειάζεται πολύ διάβασμα και απόκτηση γνώσεων επί παντός επιστητού.

Ο Γιάννης Ρήγας, Δ/ντής Σπουδών Δραματικής Σχολής ΚΘΒΕ, έκανε λόγο για απόλυτη απαξίωση των καλλιτεχνών.

“Πρέπει να μιλήσουμε με την πολιτεία κι εκείνη να έχει το κουράγιο να μας ακούσει… χρειάζεται η πολιτεία την τέχνη για να μπορέσει να πάει στην επόμενη ημέρα.

Έχουμε σπουδάσει με πολύ σκληρό τρόπο για να βγούμε στην σκηνή και να πούμε μία ιστορία”, κατέληξε χαρακτηριστικά ο κ. Ρήγας.

Οι ηθοποιοί προειδοποιούν πλέον με απεργία διαρκείας*. Οι καλλιτέχνες θεωρούν ότι ουσιαστικά αλλά και τυπικά πλέον, όλοι τους εξισώνονται με απόφοιτους λυκείου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα εργασιακά τους δικαιώματα, πέρα από την καταφανέστατη ηθική, καλλιτεχνική και επαγγελματική τους απαξίωση.

Όπως υποστηρίζουν, πρόκειται για την επίσημη ταφόπλακα στις σχεδόν τριαντακονταετείς διεκδικήσεις τους να αναβαθμίσουν τις σπουδές τους και να αναγνωρίσουν τα επαγγελματικά τους δικαιώματα.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr https://hellasjournal.com


* Γεγονός είναι ότι  ορισμένοι πολιτικοί  (οι περισσότεροι) είναι  ανταγωνιστές των ηθοποιών, αφού πάντα πρό των εκλογών μιμούνται τους ηθοποιούς, απευθυνόμενοι στους εύπειστους  ψηφοφόρους, τάζοντάς τους, λαγούς με πετραχείλια (και  υπηκοότητα, τσαντόρ ή ...κοράνια  σε άλλους!)

Juan


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου