Ουκρανικά drones επιτέθηκαν στο λιμάνι της Σεβαστούπολης - Βρετανοί πίσω από το χτύπημα λέει η Μόσχα


Η επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον των εγκαταστάσεων του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα, στην Κριμαία, ήταν η πιο «μαζική» που έχει σημειωθεί στον πόλεμο της Ουκρανίας, ανακοίνωσε ο φιλορώσος κυβερνήτης της Σεβαστούπολης.

«Αυτή τη νύχτα σημειώθηκε η μαζικότερη επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και με τηλεχειριζόμενα οχήματα επιφανείας στα νερά του κόλπου της Σεβαστούπολης» από την έναρξη του πολέμου, είπε ο Μιχαήλ Ραζβοζάγεφ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS.

Ο ρωσικός στρατός κατηγόρησε και την Βρετανία για την επίθεση, η οποία προκάλεσε «μικρές ζημιές» σε ένα από τα πλοία.

«Η προετοιμασία αυτής της τρομοκρατικής ενέργειας και η εκπαίδευση του στρατιωτικού προσωπικού του 73ου ουκρανικού κέντρου για ειδικές θαλάσσιες επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκε από Βρετανούς ειδικούς που εδρεύουν στην περιοχή του Μικολάιβ της Ουκρανίας», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στο Telegram.

Τα πλοία συμμετείχαν στην προστασία των νηοπομπών που είναι υπεύθυνες για την εξαγωγή ουκρανικών δημητριακών, σύμφωνα με τη Μόσχα.

Νωρίτερα, ο Ραζβοζάγεφ είχε δηλώσει πως το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό απώθησε επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) στον κόλπο της Σεβαστούπολης. "Καμία εγκατάσταση στην πόλη δεν επλήγη. Παραμένουμε ψύχραιμοι. Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο", πρόσθεσε.


https://gr.euronews.com


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου