Πούτιν: Η Ρωσία στηρίζει την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Σερβίας

 


Russian President Vladimir Putin conducts an open lesson on Knowledge Day in Kaliningrad, Russia September 1, 2022. Sputnik/Alexey Maishev/Pool via REUTERS ATTENTION EDITORS – THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY via REUTERS/SPUTNIK

Ρωσία και Σερβία αναπτύσσουν σχέσεις στρατηγικής εταιρικής συνεργασίας

Η Ρωσία υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Σερβίας, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την τελετή παράδοσης των διαπιστευτηρίων του νέου πρεσβευτή της Σερβίας στην Μόσχα, Μόμτσιλο Μπάμπιτς.

«Στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, βασιζόμενοι κυρίως στο ψήφισμα 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, θα συνεχίσουμε να παρέχουμε στους Σέρβους φίλους ευρεία υποστήριξη για τη διασφάλιση των νόμιμων δικαιωμάτων και συμφερόντων της Σερβίας και την υπεράσπιση της κυριαρχίας και της εδαφικής της ακεραιότητας» διαβεβαίωσε ο Πούτιν.

Επισήμανε ότι η Ρωσία και η Σερβία αναπτύσσουν σχέσεις στρατηγικής εταιρικής συνεργασίας που βασίζονται «στην παραδοσιακή φιλία, την πολιτιστική, πνευματική και ιστορική εγγύτητα των δύο λαών»

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανέφερε ότι επικοινωνεί συχνά τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς και αναζητούν από κοινού τρόπους για την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων ενώ εξέφρασε την ικανοποίηση του για την στάση που τηρεί τελευταία η Σερβία απέναντι στην Ρωσία.

«Εκτιμούμε την επιλογή των Σέρβων φίλων μας να τηρήσουν μια ισορροπημένη, ανεξάρτητη πολιτική στη διεθνή σκηνή και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί για την εμβάθυνση του πολιτικού διαλόγου, την επέκταση της συνεργασίας στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου, της επιστήμης, της τεχνολογίας, του πολιτιστικού και του ανθρωπιστικού τομέα» επισήμανε ο Πούτιν, παραλαμβάνοντας τα διαπιστευτήρια του νέου πρεσβευτή της Σερβίας στην Μόσχα.

Σημειώνεται ότι η Σερβία, παρότι επιθυμεί την ένταξη στην ΕΕ και έχει ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις, δεν εναρμόνισε την εξωτερική της πολιτική με την πολιτική της Ένωσης και δεν επέβαλε κυρώσεις στην Ρωσία.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Ναυτεμπορική


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου