Κατσαπλιαδισμός Ερντογάν: Αυξάνει κατά 400% τα τέλη διέλευσης από τον Βόσπορο – Παίζει ξανά το παιχνίδι του Πούτιν

 


Η Τουρκία ανακοίνωσε την αύξηση των τελών διέλευσης από τον Βόσπορο σε επίπεδο που αγγίζει το 400% σε μια φαινομενικά ακατανόητη και κατσαπλιάδικη απόφαση.

Επειδή όμως στη ζωή τίποτε δεν είναι τυχαίο είναι προφανές ότι ο ισλαμιστής πρόεδρος Ερντογάν γνωρίζει πολύ καλά αφενός τον διεθνή σάλο που θα προκληθεί και αφετέρου τις συνέπειες που θα έχει αυτό στην παγκόσμια οικονομία.

Και είναι επίσης προφανές ότι η απόφαση αυτή είναι προμελετημένη για να δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα στις οικονομίες, πολλές από τις οποίες ήδη βρίσκονται σε οριακό επίπεδο.

Αντικειμενικά μια τέτοια απόφαση εκτός του ότι αντίκειται σε λογική και το διεθνές δίκαιο ουσιαστικά ευνοεί έναν και μόνο «παίκτη», τη Ρωσία και τον Βλαντιμίρ Πούτιν

Παρέμβαση ζητούν οι εφοπλιστές 

Την παρέμβαση των υπουργείων Εξωτερικών και Ναυτιλίας, ζητεί με επιστολή της η Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων (ΕΕΝΜΑ) καθώς όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της οι τουρκικές αρχές προχωρούν σε αύξηση κατά 400% των τελών διέλευσης από 07/10.

Η ΕΕΝΜΑ κάνει λόγο για μία “αιφνιδιαστική και πρωτόγνωρη κίνηση που πλήττει την εύρυθμη λειτουργία του εμπορίου και κατ’ επέκταση την ναυτιλία.”

Προσθέτει, επίσης, ότι η υπέρμετρη αύξηση που αγγίζει το 400% από τις 07.10.2022 στα τέλη διέλευσης πλοίων από τον Βόσπορο, αυτονόητα θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα διαχείρισης στα ήδη ναυλωμένα και συμφωνημένα ναύλα αλλά και στα υπό ναύλωση πλοία και ειδικά στα πλοία της shortsea ναυτιλίας που πραγματοποιούν ιδιαίτερα συχνές διελεύσεις.

Η ΕΕΝΜΑ αναφέρει ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με τους διεθνείς οργανισμούς, καθότι η αδικαιολόγητη απόφαση των Τουρκικών Αρχών, ουσιαστικά πλήττει την ελεύθερη διακίνηση αγαθών και αντίκειται στην λειτουργία της διεθνούς ναυτιλιακής κοινότητας.

Hellas Journal με πληροφορίες και από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Π.Τσ
Ελλάδα Αθήνα -https://ift.tt/TzDHsn7


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου