Πολύ καλά τα νέα… Οι Εβραίοι της Αμερικής υποστηρίζουν τον αγώνα των ακτιβιστών του HALC: Για να απορριφθεί η πώληση των F-16 στην Τουρκία…

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (Δ) συνομιλεί με τον CEO AJC David Harris, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στη Νέα Υόρκη, ΗΠΑ. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

 Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ*, Hellas Journal

Δεν είναι ένα απλό γράμμα η επιστολή που έστειλαν σε όλους τους Αμερικανούς βουλευτές, η ελληνοαμερικανική οργάνωση HALC και η γνωστή ως AJC, η Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή που δρα στις Ηνωμένες Πολιτείες και εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Εβραϊκού Κράτους.

Πρόκειται για μία κοινή προσπάθεια δύο μεγάλων οργανώσεων, που εκπροσωπούν τον Ελληνισμό της Αμερικής και τους Αμερικανοεβραίους.

Το πλέον σημαντικό αυτής της κίνησης εναντίον της Τουρκίας και υπέρ της Ελλάδας είναι ότι γίνεται σε μία εποχή κατά την οποία ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ εργάζονται νυχθημερόν για τη βελτίωση των σχέσεων με την Άγκυρα.

  • Είναι μία προσπάθεια καταδικασμένη να αποτύχει, καθώς ο Ταγίπ Ερντογάν απαιτεί όπως η βελτίωση των σχέσεων γίνει εις βάρος των συμφερόντων του Ισραήλ με την Ελλάδα, την Κύπρο, την Αίγυπτο και άλλες χώρες.
  • Θα επιλέξει ο κ. Λαπίντ τους γνήσιους εταίρους και συμμάχους του ή την Τουρκία; Ένας λογικός ηγέτης δεν θα επέλεγε τον Ερντογάν. Και αυτό είναι σίγουρο.

Πάντως, οι Εβραιοαμερικανοί επέλεξαν συμμαχία και αυτή είναι με την ελληνική Ομογένεια των Ηνωμένων Πολιτειών. Με τους Ελληνοκύπριους και τους Έλληνες που αγωνίζονται για τα δίκαια της Ελλάδας και της Κύπρου. Με τους πραγματικούς ηγέετς, οι όποιοι άδολα και με μεγάλη αγάπη αγωνίζονται για τον Ελληνισμό.

Όσοι γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο δρουν αυτές οι οργανώσεις, αντιλαμβάνονται αμέσως τη σημαντικότητα της αποστολής της κοινής επιστολής στους Αμερικανούς βουλευτές. Για τους υπόλοιπους να σημειώσουμε ότι οι ΑμερικανοΕβραίοι συντάχθηκαν με τους ομογενείς μας για να αποτραπεί η πώληση των αμερικανικών μαχητικών F-16 στην κατοχική Τουρκία. Η κοινή έκκληση είναι μία μεγάλη υπόθεση.

Σ’ αυτήν την επιστολή ζητούν να στηριχθεί η τροπολογία που κατέθεσε πρόσφατα την περασμένη εβδομάδα ο Δημοκρατικός βουλευτής από το Νιου Χαμσάιαρ, Κρις Πάπας και, η οποία, ως γνωστό απαιτεί την απαγόρευση πώλησης των 40 F-16 και την αναβάθμισης άλλων 80 αεροσκαφών, που διαθέτει σήμερα η Τουρκία.

Την επιστολή υπογράφουν ο Έντι Ζεμενίδης εκ μέρους του HALC και η Τζούλι Ρέιμαν, εκ μέρους του AJC.

Οι δύο οργανώσεις σημειώνουν ότι οι τουρκικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και οι ένοπλες υπερπτήσεις πάνω από νησιά του Αιγαίου έχουν φτάσει σε επικίνδυνα επίπεδα, δημιουργώντας πραγματική απειλή για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή.

Γράφουν στο γράμμα αυτό ότι η Τουρκία διεξάγει προκλητικές και επικίνδυνες ναυτικές ασκήσεις -ενίοτε με αληθινά πυρά- στα ελληνικά χωρικά ύδατα και γύρω από κατοικημένα νησιά.

Σύμφωνα με τους δύο παράγοντες του ελληνικού και του εβραϊκού Λόμπι:

Παρά την επιθετικότητα της Τουρκίας, η οποία είναι πλέον ορατή δια γυμνού οφθαλμού και ουδείς μπορεί να την αμφισβητήσει:

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών έχει εκφραστεί υπέρ της εξέτασης του τουρκικού αιτήματος για αγορά 40 μαχητικών αεροσκαφών F-16 που κατασκευάζει η εταιρεία Lockheed Martin και 80 κιτ εκσυγχρονισμού για τον υπάρχοντα στόλο των πολεμικών αεροσκαφών της Τουρκίας.

Υπογραμμίζουν ότι η πώληση νέων F-16 και κιτ αναβάθμισης στην Τουρκία θα υπονομεύσει τον αμερικανικό νόμο, τις αμερικανικές αξίες και τα αμερικανικά συμφέροντα.

Η Τουρκία, τονίζουν, ήδη χρησιμοποιεί τον στόλο των αμερικανικών F-16 που διαθέτει για να παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο.

Οι ηγεσίες της HALC και της AJC αναφέρουν ότι:

Μεγάλος αριθμός αναλυτών έχει επανειλημμένως εκφράσει την ανησυχία του σχετικά με τη συνεγκατάσταση αναβαθμισμένων F-16 με τους ρωσικούς S-400.

Όπως είναι γνωστό, οι S-400 που αγόρασε η Τουρκία μπορούν να «διαβάσουν» τα αμερικανικά μαχητικά F-35, και για το λόγο αυτό η κατοχική δύναμη τιμωρήθηκε με κυρώσεις στη βάση του νόμου CAATSA. Είναι η πρώτη δυτική χώρα που υπέστη αυτή την τιμωρία.

Η κ. Ρέιμαν και ο κ. Ζεμενίδης θυμίζουν ότι η τροπολογία του Κρις Πάπας απαγορεύει στις Ηνωμένες Πολιτείες να πουλήσουν νέα F-16 και κιτ εκσυγχρονισμού για τα παλιά F-16 της Τουρκίας, εκτός εάν το Κογκρέσο λάβει πιστοποίηση ότι η Άγκυρα δεν έχει παραβιάσει την κυριαρχία της Ελλάδας – ειδικά μέσω εδαφικών υπερπτήσεων ή παραβάσεων του FIR Αθηνών.

Ελπίζουμε ότι θα στηρίξετε αυτή τη σημαντική τροπολογία, σημειώνουν οι ηγέτες των οργανώσεων HALC και AJC.

Πρέπει να τονιστεί ότι με την επιστολή αυτή, η κ. Ρέιμαν του AJC απλά δείχνει το δρόμο στη νέα ηγεσία του Ισραήλ. Επιλέγει να συνεχίσει να αντιμετωπίζει εχθρικά την Τουρκία, διότι εκτός των άλλων ο Ταγίπ Ερντογάν είναι ένας αντι-σημίτης ηγέτης, που συνεχίζει ακόμα και τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές να υποστηρίζει τη Χαμάς, η οποία «βομβαρδίζει» καθημερινά με ρουκέτες τις πόλεις και τα χωριά του Ισραήλ.

  • Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου