Ο Μενέντεζ έκαψε την Τουρκία: Εξυπηρετεί τον Πούτιν με το βέτο για ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

 


«Oι επιφυλάξεις που εκφράζει η Τουρκία στην ενταξιακή πορεία Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, εξυπηρετούν μόνο τον Πούτιν», είπε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας Ρόμπερτ Μενέντεζ κατά την ομιλία του στην ακρόαση της Γερουσίας όπου εξετάζεται η «ενταξιακή πορεία της Σουηδίας και της Φινλανδίας».

Ο κ. Μενέντεζ είπε και τα εξής επιτιθέμενος στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ:

Όπως είπε ο γερουσιαστής Van Hollen, η πραγματικότητα είναι ότι η Φινλανδία και η Σουηδία ευθυγραμμίζονται τώρα με τις δικές μας πολιτικές, και για το PKK και για το SDF, και για τον αγώνα μας ενάντια στο ISIS. Έτσι είναι. Και είναι ανειλικρινές, να προτείνουμε να παροτρύνουμε όλα τα μέρη να συνεργαστούν. Φυσικά, θα ήταν υπέροχο να συνεργαστούν όλα μαζί και να καταλήξουν σε ένα συμπέρασμα και δεν ξέρω τι προσπαθεί να αποσπάσει η Τουρκία από αυτά.

Αλλά στο τέλος της ημέρας, αυτό είναι το θέμα. Και ίσως αν μπούμε στο παιχνίδι και θέλουμε να αποσπάσουμε από τους περισσότερους με τους οποίους θα είμαι σθεναρά αντίθετος, για να γίνουν οποιεσδήποτε παραχωρήσεις για να έχουμε δύο μεγάλες δημοκρατίες να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ.

Λοιπόν, αλλά έχοντας πει αυτό, νομίζω απλώς για την ιστορία, ότι είναι ένα από τα πράγματα που εδώ και 30 χρόνια κάνω εξωτερική πολιτική, που με εκνευρίζει σχετικά με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ανεξάρτητα από το ποια κυβέρνηση είναι, όταν καλούμε όλα τα μέρη να κάνουν κάτι όταν τελικά δεν ευθύνονται όλα τα μέρη, για τη σύγκρουση που έχουμε, με το θέμα που έχουμε, για το πρόβλημα που έχουμε.

Ο συμπρόεδρος της Επιτροπής Ρεπουμπλικάνος Τζίμ Ρις ανέφερε ότι σε αυτή την φάση διεξάγονται συνομιλίες μεταξύ της Τουρκίας και των δύο χωρών.

«Οι ΗΠΑ σε αυτή την φάση δεν εμπλέκονται, όμως πρέπει να γίνει απολύτως κατανοητό, το θέμα αυτό πρέπει οπωσδήποτε να επιλυθεί διότι είναι εξαιρετικά σημαντικό».

Από την πλευρά του ο γερουσιαστής Κρίστοφερ βαν Χόλλεμ είπε τα εξής:

Ας είμαστε ξεκάθαροι σχετικά με το τι εννοούμε με τις αποκαλούμενες ανησυχίες της Τουρκίας για τη Σουηδία και την Φινλανδία. Μιλάμε συγκεκριμένα για τις ανησυχίες του Προέδρου Ερντογάν για την υποστήριξη των SDF και στοιχείων των SDF, σωστά;

Επομένως, είναι μια ανησυχία σε πρώτη φάση για το PKK, το οποίο όλοι αναγνωρίζουμε ως τρομοκρατική οργάνωση, και μετά έχετε δίκιο, έχει να κάνει με τις ομάδες που συνδέονται με το PKK, αλλά για να είμαστε σαφείς, η Σουηδία έχει ήδη νόμο που αναγνωρίζει ή προσδιορίζει το PKK ως τρομοκρατική οργάνωση, σωστά; Ναί. Επομένως, είναι σύμφωνες με τις Ηνωμένες Πολιτείες και ή με τους περισσότερους άλλους εταίρους μας. Και δεν είναι αλήθεια ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες υπήρξαν ισχυρός εταίρος με τις SDF στον αγώνα κατά του ISIS; Σωστά.

Θα πρέπει να καταστήσουμε σαφές στον Πρόεδρο Ερντογάν ότι επικρίνουν τη Σουηδία και τη Φινλανδία για ενέργειες που έχει λάβει η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο πρόεδρος Ερντογάν θέλει επίσης να εκδώσουμε τον Γκιουλέν. Είμαστε μια χώρα που αναγνωρίζει το κράτος δικαίου. Είμαστε λοιπόν η Ελβετία, η Σουηδία και η Φινλανδία. Και, πάλι, ξέρετε, είχαμε ανησυχίες εδώ για την ανάπτυξη των ρωσικών S-400, από την Τουρκία και έχουμε λάβει μέτρα σε αυτή την επιτροπή στο Κογκρέσο.

Αλλά ας αναγνωρίσουμε, ότι οι θέσεις που έχουν λάβει η Σουηδία και η Φινλανδία είναι σχεδόν στην ίδια σελίδα, αλλά η θέση που έχουν λάβει οι Ηνωμένες Πολιτείες σε σχέση με τις SDF και τον πολύ σημαντικό αγώνα κατά του ISIS και της τρομοκρατίας. Έτσι, η Σουηδία και η Φινλανδία ήταν, κατά την άποψή μου, στη σωστή πλευρά σε αυτόν τον αγώνα κατά του ISIS.

Και πάλι, νομίζω ότι όλοι αναγνωρίζουμε ποια είναι η πρόκληση εδώ. Θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι πρόκειται για εποικοδομητικές συνομιλίες. Η Σουηδία και η Φινλανδία έχουν ήδη λάβει μέτρα ως απάντηση στην ανησυχία της Τουρκίας. Δεν είναι σωστό; Αυτός είναι ο σωστός κώδικας και η Σουηδία συμμετείχε πολύ εποικοδομητικά σε αυτές τις συνομιλίες. Και έχουν κλίνει προς τα εμπρός για να ανταποκριθούν στις ανησυχίες που τέθηκαν. Εννοώ ότι η Σουηδία, όπως καταλαβαίνω, τερμάτισε το εμπάργκο όπλων κατά της Τουρκίας. Είναι σωστό; Αυτό είναι σωστό. Το έπιασα. Εντάξει. Λοιπόν, ευχαριστώ και τους δύο. Όλοι θα θέλαμε να δούμε το καλό της συμμαχίας και να φροντίσουμε να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα στον Πούτιν.

 https://ift.tt/yXiRYUc

 


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου