«Δεν περνάει τίποτε, ούτε μέρα ούτε νύχτα»: Η μυριόστομη απάντηση των φρουρών του Αιγαίου και του Έβρου στα φληναφήματα

Οι “κουρσάροι” του Αρχιπελάγους, έτσι αποκαλούν οι νησιώτες τα τμήματα ειδικών επιχειρήσεων που οργώνουν με τα Σκάφη Ανορθόδοξου Πολέμου το Αιγαίο, έχουν δείξει πολλές φορές την αξία τους αποτρέποντας προκλητικές ενέργειες που είχαν εφεύρει οι γείτονες ώστε να προκαλέσουν επεισόδιο. Πηγή εικόνας: Hellasjournal

 Ρεπορτάζ Hellas Journal, Γ.Σ.

«Είτε μέρα είναι είτε νύχτα δεν θα περάσει κανείς και τίποτα» λένε με νόημα στρατιωτικές πηγές, σχολιάζοντας την απειλητική ρητορική που χρησιμοποίησε ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του κόμματος του Ταγίπ Ερντογάν.

Είναι οι ίδιες στρατιωτικές πηγές που πολλές φορές έχουν δείξει την αξία της εκπαίδευσής τους κατά τη διάρκεια όχι μόνο ασκήσεων αλλά και αποτρεπτικών κινήσεων που έχουν κάνει, απέναντι σε διαφόρων τύπων «πονηριές» που έχουν κάνει οι Τούρκοι, στην προσπάθειά τους να παρασύρουν τους υπερασπιστές των κυριαρχικών δικαιωμάτων σ’ ένα λάθος.

Και συνεχίζοντας τον σχολιασμό εκείνο που επισημαίνεται είναι ότι πλέον η Άγκυρα δεν βαδίζει απλώς σε μια προκλητική ρητορική, αλλά ανέβηκε επίπεδο σε αυτή των ύβρεων και απειλών, με τον Τούρκοι πρόεδρο πρώτο να έχει ανέβει στο δέντρο των απειλών και κάθε μέρα πηδά σ’ ένα πιο ψηλό κλωνάρι.

«Καλούμε την Ελλάδα να συμμαζέψει τα μυαλά της, να μείνει μακριά από τα όνειρα, τις δηλώσεις και τις ενέργειες που οδηγούν σε αποτελέσματα που θα μετανιώσει όπως έγινε πριν από έναν αιώνα. Συνέλθετε! Η Τουρκία δε θα απεμπολήσει τα δικαιώματα της στο Αιγαίο. Όπως δεν θα σταματήσει όταν χρειαστεί να κάνει χρήση των δικαιωμάτων που έχει από το διεθνές δίκαιο στο ζήτημα της στρατιωτικοποίησης των νησιών», είπε μεταξύ άλλων ο Τούρκος πρόεδρος τοποθετώντας ξανά στο κάδρο την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών στο ανατολικό Αιγαίο.

Και η ειρωνεία των πραγμάτων είναι πως αυτές οι δηλώσεις έγιναν από τον κ. Ερντογάν λίγο μετά την αποβατική ενέργεια που πραγματοποίησαν τμήματα της λεγόμενης «Στρατιάς του Αιγαίου», μόλις λίγα μίλια από τα βόρεια παράλια της Σάμου…

Το γεγονός της άσκησης Efes, η απειλητική πλέον ρητορική και βεβαίως η μόνιμη ύπαρξη της «Στρατιάς του Αιγαίου» στα νότα των νησιών του ανατολικού Αιγαίου είναι ο συνδυασμός που δεν αφήνει περιθώριο στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, τόσο και στον Έβρο, όσο και σ’ όλο το μήκος του Αρχιπελάγους, να έχουν την απαραίτητη εγρήγορση γιατί ποτέ και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την πιθανότητα επεισοδίου.

Υπάρχουν πολλά προηγούμενα και ταυτόχρονα με την προκλητικότητα που εντείνεται κανείς δεν μπορεί ν’ αποκλείσει πως ένα τυχαίο περιστατικό μπορεί να εξελιχθεί σε θερμό επεισόδιο, ιδίως όταν δια στόματος του Ταγίπ Ερντογάν οι απειλές δεν σταματούν…

«Για άλλη μια φορά καλώ την Ελλάδα να πάψει να στρατιωτικοποιεί τα νησιά με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς. Να λειτουργεί σύμφωνα με τις Διεθνείς Συνθήκες, μιλάω σοβαρά, δεν κάνω πλάκα. Αυτός ο λαός είναι αποφασιστικός, κι όταν πει κάτι, ακολουθεί αυτά που λέει» , είναι ένα ακόμη σημείο από την ομιλία του Τούρκου προέδρου στην άσκηση Efes, ο οποίος απευθύνεται περισσότερο θα έλεγε κανείς, στο εσωτερικό του ακραίο ακροατήριο.

Πάντως σ’ ότι έχει να κάνει με την πολυήμερη άσκηση των Τούρκων, οι καταγραφές που γίνονται από τις μονάδες επιφανείας του στόλου που παρακολουθούν, τα όσα μεταδίδουν στο κέντρο επιχειρήσεων τα Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη της χώρας μας, κι ότι βλέπουν τα ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας κι όχι μόνο, μαρτυρούν πως η διάθεση της απειλητικής ρητορικής δεν συμβαδίζει με τα όσα πράττονται στο πεδίο.

Οι παραβιάσεις στον Εθνικό Εναέριο Χώρο αλλά και στην θάλασσα δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με ότι συνέβαινε πριν την έναρξη της άσκησης Efes, όπου οι υπερπτήσεις από τουρκικά αεροσκάφη ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο.

https://hellasjournal.com/


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου