Διδακτικό πρόστιμο 250.000 ευρώ, εκτός από το κακούργημα, σε άνδρα που πέταξε γατάκια σε κάδο σκουπιδιών: Στο Ηράκλειο Κρήτης

 

 


Σαν να ήταν… σκουπίδια συμπεριφέρθηκε σε 5 νεογέννητα γατάκια ένας 59χρονος άνδρας, ο οποίος ξεκινώντας από το μετόχι του σε περιοχή πέριξ του Ηρακλείου Κρήτης όπου ο ίδιος διατηρεί κότες και σκυλιά, έφτασε στην Εθνική Οδό Ηρακλείου-Μοιρών, όπου σε κάδο εναπόθεσε τη σακούλα με τα γατάκια που είχε βρει στο μετόχι του κι αποχώρησε … σαν να μην τρέχει τίποτα!

Λίγη ώρα μετά μια γυναίκα πλησίασε τον κάδο για να πετάξει κάτι, όταν προς έκπληξή της άκουσε το νιαούρισμα των γατιών.

Αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία και Φιλοζωικές οργανώσεις, που έσπευσαν και αστυνομικοί του Β’ Αστυνομικού Τμήματος (πρώην Α.Τ. Αγίου Μύρωνα) εντόπισαν τη… σακούλα της ντροπής.

Τη σκυτάλη πήραν οι αστυνομικοί που αξιοποιώντας και υλικό από κάμερες στην περιοχή – μάλιστα κάμερα υπάρχει και ακριβώς απέναντι από τον κάδο – είδαν ένα λευκό αυτοκίνητο να προσεγγίζει τον κάδο, κάποιον να βγαίνει και να πετάει κάτι.

Έτσι έφτασαν γρήγορα στην ταυτότητα του άνδρα, τον οποίο… επισκέφθηκαν στο σπίτι του. Ο ίδιος, μην έχοντας πιθανώς συναίσθηση της πράξης του και της βαρύτητας αυτής, παραδέχτηκε ότι πέταξε τα γατάκια μέσα στη σακούλα, ισχυριζόμενος όμως ότι δεν ήταν ζωντανά.

Σε βάρος του άνδρα σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού περιεχομένου, αφού πλέον είναι κακούργημα η εγκατάλειψη και θανάτωση ζώου, ενώ στον άνδρα επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ για κάθε ζωάκι, ήτοι 250.000 ευρώ για τα 5 γατάκια.

Mε πληροφορίες από Cretalive / https://hellasjournal.com
_____________
 Παρομοια περίπτωση είχε συμβεί παλαιότερα στη Θεσσαλονίκη, όπου κάποιος- άγνωστος- που προφανώς διατηρούσε διακοσμητικό "ενυδρείο" στο γραφείο ή στο σπίτι του με 6 μικρά χελωνάκια, όταν αποφάσισε να κάνει ανακαίνιση του ντεκόρ - σ αυτό- έβαλε σε μια σακούλα σκουπιδιών τα χελωνάκια και τα πέταξε (!) σε κάδο απορριμάτων, απέναντι από το ΝΣΣ ! 
Ευτυχώς - γι αυτά- διερχόμενος Αξ/κός της ΕΛ./ΑΣ άκουσε κάποιο  θόρυβο από τον κάδο απορριμάτων και βρήκε τη σακούλα με τα χελωνακια .
 Μετά από λίγο τα χελωνάκια μεταφέρθηκαν με περιπολικό της Τουριστικής Αστυνομίας στο ζωολογικό κήπο της Θεσ/νίκης και αφέθησαν σε μια από τις λιμνούλες του κήπου, μαζί με άλλα "ξαδελφάκια" τους, όπου ζουν και θα ζούν για πάρα πολλά χρόνια στο φυσικό τους περιβάλλον, ελεύθερα πλέον από τη βιτσιόζικη  "διακόσμηση" του πρώην "ιδιοκτήτη" τους.
Juan

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου