Κούρδοι αντάρτες κατέρριψαν τουρκικό ελικόπτερο και τιμώρησαν 12 εισβολείς


 

Οι αντάρτικες κουρδικές δράσεις συνεχίζονται όλο και περισσότερο υπό την ηγεσία των Μονάδων Ελεύθερων Γυναικών (YJA STAR ) που είναι η γυναικεία στρατιωτική πτέρυγα του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν - PKK. 


Στις δράσεις τους τιμωρήθηκαν 12 Τούρκοι στρατιώτες εισβολείς, καταρρίφθηκε 1 ελικόπτερο Sikorsky και 1 drone.

Το Κέντρο Τύπου του HPG ανακοίνωσε:

 «Οι ενέργειες των ανταρτών για την ελευθερία του Κουρδιστάν ενάντια στην επιχείρηση εισβολής συνεχίζονται. Υπό την ηγεσία των δυνάμεών μας του YJA Star, πραγματοποιήθηκαν αποτελεσματικές ενέργειες για τον χαιρετισμό της 18ης επετείου της ιστορικής Επιχείρησης της 1ης Ιουνίου.

 Ως αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών 1 ελικόπτερο Sikorsky και 1 drone του τουρκικού στρατού καταρρίφθηκαν, 12  στρατιώτες εισβολείς τιμωρήθηκαν, 6 εισβολείς τραυματίστηκαν και 1 σύστημα κάμερας mobesse καταστράφηκε. 


 
Αναφέρονται ορισμένες δράσεις στις περιοχές του βόρειου Ιράκ:

Στην περιοχή Αβασίν 

Οι εισβολείς που θέλησαν να βομβαρδίσουν την περιοχή Αντίστασης Werxelê με χημικά όπλα και εκρηκτικά μεταξύ 08:00 και 14:40 της 28ης Μαΐου έγιναν στόχοι και χτυπήθηκαν από τις δυνάμεις μας 3 φορές μεμονωμένα, 2 φορές με βαριά όπλα και 2 φορές με τακτικές δολιοφθοράς. Ως αποτέλεσμα αποτελεσματικών επεμβάσεων, οι εισβολείς αποσύρθηκα

Στην περιφέρεια Ζαπ

Στις 27 Μαΐου, στις 08:00, 14:00 και 18:40, το ελικόπτερο Sikorsky, το οποίο ήθελε να προσγειωθεί γύρω από τις θέσεις μάχης  του Μάρτυρα Λέσκερ στην περιοχή αντίστασης Girê Cûdî, δέχθηκε έντονα πυρά από τις δυνάμεις μας τις  YJA Star. Το ελικόπτερο, το οποίο χτυπήθηκε σοβαρά, καταστράφηκε ενώ προσπαθούσε να πάει στο φυλάκιο Girê στην περιοχή Çelê του Colêmerg, πέφτοντας στην περιοχή Zap.

Στις 28 Μαΐου, στις 16:40, οι εισβολείς, που κινούνταν γύρω από τις θέσεις μάχης στην περιοχή αντίστασης Girê, στοχοποιήθηκαν και καταρρίφθηκαν από τις δυνάμεις μας. Ως αποτέλεσμα αυτών των χτυπημάτων, 1 εισβολέας τιμωρήθηκε και οι υπόλοιποι εισβολείς διαλύθηκαν πανικόβλητοι.

Στις 28 Μαΐου, στις 09:00, ένα drone πάνω από την Αντιστασιακή Περιοχή Şikefta Birîndara καταρρίφθηκε από τις δυνάμεις μας YJA Star.

Rojava News


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου